(FOTO) Zemunska opština organizovala podelu auto-sedišta i obuku o njihovoj upotrebi

U organizaciji Gradske opštine Zemun – Saveta GO Zemun za bezbednost saobraćaja na putevima i Agencije za bezbednost saobraćaja u Svečanoj sali opštine je 29. maja održana obuka roditelja o bezbednoj upotrebi dečijih auto-sedišta. Istog dana, podeljeno je više od 100 dečijih auto-sedišta.

Tradicionalnoj akciji, koja se realizuje već četiri godine za redom, prisustvovali su pomoćnik predsednika GO Zemun Andrijana Kukolj, zamenik predsednika Skupštine i predsednik Saveta gradske opštine Zemun za bezbednost saobraćaja na putevima Sava Mišković i pomoćnik direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Mirko Koković sa saradnicima.

”Potrudili smo se da unapredimo sistem podele na mesečnom nivou. Usaglasili smo nabavku sa potrebama, odnosno prijavama roditelja. Procene na osnovu prethodnih godina su da besplatno podelimo između 400 i 500 dečijih auto-sedišta”, izjavila je pomoćnik predsednika GO Zemun Andrijana Kukolj i pomenula da je Gradska opština Zemun ove godine formirala Savet za brigu o deci i porodici, kako bi se i na lokalu sprovodile mere politike Vlade Republike Srbije okrenute ka očuvanju porodice.

Takođe, najavljena je još jedna akcija Opštine, kao podrška porodici, a to je podela bebi paketa, u sklopu projekta ”Bebo, dobrodošla u Zemun” svim bebama rođenim na teritoriji GO Zemun.

Mirko Koković, pomoćnik direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije ističe da oko 75 posto roditelja u Zemunu prevoze svoje mališane u bezbednosnim sedištima, što je rezultat saradnje sa Savetom GO Zemun za bezbednost saobraćaja na putevima i edukacije roditelja.

Tokom maja meseca, Opština je podelila oko 200 sedišta, a akcija se nastavlja i u narednim mesecima.

Tagovi:

Pročitajte još: