Pretraga
Close this search box.

Plesna predstava „Femine“ izvela premijeru u Zemunu!

Pet igračica (Katarina Bućić i Tijana Ostojić iz Srbije, Patricija Crnković, Tjaša Bucik i Neža Banovec iz Slovenije) snažnu i tehnički zahtevnu koreografiju su vrhunski interpretirale u prepletu ideja koreografkinja i njihovom međusobnom dijalogu.

Plesna predstava „Femine“, u koreografiji Rite Gobi iz Mađarske i Aleksandre Madsen iz Hrvatske, koja je premijerno izvedena u Novom Sadu 29. juna, na sceni Kulturne Stanice Barka, imala je jednako zapaženu i ovacijama nagrađenu beogradsku premijeru na sceni Madlenijanuma u Zemunu. Publika je aplauzima ispratila ovaj plesni diptih poznatih koreografkinja u regionu, u izvođenju igračica iz Srbije i Slovenije. Pet igračica (Katarina Bućić i Tijana Ostojić iz Srbije i Slovenije.

Pet igračica (Katarina Bućić i Tijana Ostojić iz Srbije, Patricija Crnković, Tjaša Bucik i Neža Banovec iz Slovenije) snažnu i tehnički zahtevnu koreografiju su vrhunski interpretirale u prepletu ideja koreografkinja i njihovom međusobnom dijalogu, transformišući lični i kulturni identitet susrećući se s konceptom besmisla na različitim nivoima življenja.

U nekom trenutku, kroz osećaj vlastite raseljenosti, kako unutrašnje tako i spoljašnje, prihvatile su taj mehanizam s jedne strane kao nadu, a s druge, kao apsurd. One su publici deminstrirale snažnu izvođačku tehniku kao i promociju nove mlade ženske savremene plesne scene.

Tagovi:

Pročitajte još: