Pretraga
Close this search box.

UŽAS: Supružnici iz Zemuna ucenjivali fudbalskog trenera!

Prilikom pretresa stana osumnjičenih nađena i bomba

Supružnici J.N. (30) i J.T. (27) iz Zemuna saslušani su u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu zbog sumnje da su izvršili delo iznuda. „U prethodnom periodu oštećenom L.L. (28) i njegovoj supruzi L.Z. (28) upućivali su pretnje i oštećenog ucenjivali da će kompromitujući snimak na kom se on nalazi, poslati članovima njegove porodice, poslovnim saradnicima i roditeljima dece čiji je trener u fudbalskoj školi „Zmaj“ u Zemunu. Na ovaj način osumnjičeni su od oštećenog  iznudili neutvrđeni novčani iznos, nov mobilni telefon koji je oštećeni predao osumnjičenoj odmah pošto je, na njihov nagovor, zaključio ugovor sa MTS-om, predaju kartice tekućeg računa sa kog su podigli gotov novac u iznosu od 45.000 dinara, a zatim su mu ponovo upućivali pretnje i ucene da će pored kompromitujućeg snimka na kom se on nalazi objaviti i kompromitujući snimak njegove sestre, te su zahtevali da im preda novac u iznosu od 200.000 dinara kako to ne bi učinili“, rekli su iz Trećeg OJT.

Osumnjičeni je saslušan i zbog sumnje da je izvršio krivično delo Neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija s obzirom da je prilikom pretresa stana u Zemunu, u kom osumnjičeni stanuju, pronađena jedna ručna bomba.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo Trećem osnovnom sudu u Beogradu da prema osumnjičenima odredi pritvor, te je pritvor u trajanju od 30 dana određen u odnosu na osumnjičenog s obzirom da postoje okolnosti da će boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na svedoke kao i zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ponovo učiniti krivično delo, dok je u odnosu na osumnjičenu doneo rešenje kojim joj se zabranjuje prilaženje, sastajanje i komunikacije sa određenim licima.

Oni su uhapšeni i saslušani nakon proaktivne istrage koju je Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu sprovelo u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Direkcijom policije Policijskom upravom za grad Beograd Drugim odeljenjem Uprave kriminalističke policije.

Tagovi:

Pročitajte još: