60 GODINA SAVATIĆA!

Osnovna škola ”Lazar Savatić” obeležila je 60 godina uspešnog rada svečanom akademijom. Domaćin, direktor škole mr Goran Petrović sa ponosom ističe da je ovaj brod znanja na dobrom kursu već šest decenija i da nastavlja da mirnim vodama plovi ukrcavajući nove generacije učenika.

Đaci su prigodnim i raznovrsnim programom poklonili divno veče mnogobrojnim uglednim zvanicama, među kojima je bio i član Veća Gradske opštine Zemun Ivan Morić. Ova prestižna obrazovna ustanova izgradila je renome kao jedna od najboljih beogradskih osnovnih škola koja podiže lestvicu kada je reč o primeni modernih tehnologijama i informatičkoj pismenosti, kao i organizacijom značajnih kulturnih i sportskih aktivnosti.

U školskoj zgradi nalazi se moderan multimedijalni prostor sa dva amfiteatra, klubom i prostorom za druženje gde se često održavaju raznovrsne tribine, predavanja, edukativne, umetničke, književne i druge radionice.

Kolektiv i đaci svoju školu grade primenjujući moderne i inovativne pedagoške metode, ali se isto tako sa pažnjom odnose prema tradiciji, koju brižno čuvaju.

Znanje je naša snaga, a tradicija naš oslonac! Dobro došli u ”Savatić” – to je njihov moto.

Tagovi:

Pročitajte još: