Pretraga
Close this search box.

MANIFESTACIJA U ZEMUNU: „DANI EVROPSKE BAŠTINE”

Zajednička tema ovogodišnje manifestacije „Dani evropske baštine”, koja se održava u 50 zemalja Starog kontinenta je „Rute, veze i mreže”.

Kada se održava: od 11. do 27. septembra

Gradska opština Zemun je sa svojim saradnicima u oblasti kulture, kao i prethodnih godina, pripremila autentični program od osam probranih sadržaja.

Raznolikost nasleđa, bogatstvo kultura, tradicije i običaja Zemun će, u skladu sa ovogodišnjom temom manifestacije predstaviti od 11. do 27. septembra kroz programe „Sve o Davidu Albahariju”, „Gitarski as Nemanja Bogunović kompozitor i majstor gitare svira na Kalvaricama”, izložbe „Sjaj iznutra sjaji spolja – kreativnost povezuje”, „Tradicija i duhovnost kroz tkanine”, „Muzičkom oko sveta”, „Mesta susretanja, kulture i sećanja u Zemunu – tragom monografije Od hana do hotela”, „Reč kao put koji nas povezuje” i „Šarm Gospodske ulice”.

Kao i svih ranijih godina, programi se realizuju u organizaciji Sekretarijata za privredu, nadležnog za poslove turizma, ostalih gradskih sekretarijata Beograda, gradskih opština, Turističke organizacije Beograda, Zavoda za zaštitu spomenika grada Beograda, Privredne komore Srbije, institucija kulture, kao i neposrednih organizatora programa.

Tagovi:

Pročitajte još: