Pretraga
Close this search box.

U GO ZEMUN URUČENI UGOVORI ZA GRAĐEVINSKE PAKETE I OPREMU IZBEGLICAMA I IRL

Predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević i v.d. pomoćnika komesara Komesarijata za izbeglice i migracije Dušica Popović uručili su 18. septembra u Zemunu ugovore za dodelu pomoći u građevinskom materijalu i za dohodovne aktivnosti kroz ekonomsko osnaživanje interno raseljenih lica (IRL) i izbeglica.

”Pomoć da dovrše započete objekte ili započnu posao, kupe mašinu ili staklenik našim najugroženijim sugrađanima mnogo znači i ona uvek završi u pravim, vrednim rukama, koje znaju kako da obezbede egzistenciju sebi i porodici”, rekao je predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević uručujući ugovore korisnicima.


Pomoć u građevinskom materijalu i opremi za izbeglice dobilo je šestoro korisnika, dok su po dva ugovora za pomoć u opremi za zanatsku ili poljoprivrednu delatnost dobila izbegla i interno raseljena lica, koja su konkurisala na raspisane javne pozive.

Ukupna vrednost ugovora je 3,4 miliona dinara, od čega je 2,4 miliona dinara za građevinske pakete, a milion dinara za opremu za dohodovne aktivnosti, odnosno ekonomsko osnaživanje izbeglica i IRL.

Dodeli ove vredne pomoći prisustvovali su i predsednica Skupštine Gradske opštine Zemun Andrijana Kukolj, kao i član Veća Gradske opštine Zemun i predsednik Saveta za migracije Boško Radovanović.

Tagovi:

Pročitajte još: