EKO ture u Zemunu do kraja avgusta

Zbog velikog interesovanja obaveštavamo sve zainteresovane za besplatne pešačke eko šetnje Velikim ratnim ostrvom da su preostala još tri termina za prijavu, za datume: subota 21. avgust, sreda 25. avgust i subota 28. avgust. Predviđeno mesto okupljanja je na izlasku sa pontonskog mosta na plaži ”Lido”. 

U šetnji stazom zdravlja mogu da učestvuju isključivo prijavljeni građani i maksimalan broj je 50 šetača. 

Takođe, molimo posetioce Velikog ratnog ostrva da se sa pažnjom odnose prema svojevrsnoj prirodnoj oazi i zaštićenom prirodnom dobru, da se pridržavaju ekološkog bontona i prate uputstva vodiča.

Poneti vodu, užinu, zaštitu od sunca, ne koristiti parfeme niti dezodoranse.

U pratnji vodiča iz Gradske opštine Zemun, u toku besplatne pešačke eko šetnje posetioci će biti upoznati sa istorijatom ostrva, režimima zaštite, raznovrsnim biljnim i životinjskim svetom ostrva, a posebno autohtonim i ugroženim vrstama, specifičnostima, ali i opasnostima koje prete od zagađenja životne sredine, unošenja invazivnih vrsta, preteranog korišćenja, urbanizacije…

Nakon dvosatne šetnje ”stazom zdravlja” u okviru 2. zone zaštite na ostrvu, u Zelenom amfiteatru će se diskutovati o zaštiti prirode i prirodnim vrednostima ostrva i realizovati šaljivi eko kviz i eko radionice za decu.

Pozivamo građane da se prijave i iskoriste besplatne programe koje opština organizuje.

Prelaskom preko pontonskog mosta zakoračite u ekološku avanturu.

U slučaju nepredviđenih okolnosti ili neodgovornog ponašanja učesnika ekološke pešačke ture, organizator Gradska opština Zemun ne snosi odgovornost za bezbednost učesnika.

Prijava – Tanja Kukobat  

Tel. 069/213 2010

tanja.kukobat@zemun.rs

Tagovi:

Pročitajte još: