ODRŽAN DEVETI ”IMPERIJUM OPEN” U ZEMUNU

U Kulturno-sportskom centru ”Pinki” u Zemunu 24. oktobra održan je Deveti ”Imperijum open” u tekvondou, u organizaciji TK ”Imperijum” i pod pokroviteljstvom Gradske opštine Zemun. Visokorangirano međunarodno takmičenje za pionire, kadete, juniore, seniore, u borbama i formi, u kojem su učešće uzele četiri zemlje, pored domaćina Srbije i Rumunija, Crna Gora i Bosna i Hercegovina, sa 436 takmičara iz 36 klubova, otvorio je član Veća GO Zemun dr Stanislav Glumac. On je istakao dobru organizaciju ovog međunarodnog takmičenja i pozdravio sve učesnike ”koji su izabrali sport kao zdravu opciju razvoja, ključni faktor zdravlja, čije su dobrobiti jačanje psihe, kondicije, želje za druženjem i fer plejom”, poželevši im dobre rezultate.

Takmičenja je pratio i pomoćnik predsednika GO Zemun Milan Milisavljević. Deveti ”Imperijum open” potvrdio je visoki rejting organizatora TK ”Imperijum”, kojim rukovodi Jugoslav Nastasić u zvanju zaslužnog trenera državne reprezentacije Srbije, jer je klub kojim rukovodi osvojio 16 zlatnih, 11 srebrnih i šest bronzanih medalja.

Iz ”Imperijuma” su dva pionirska, pet kadetskih, dva juniorska i tri seniora reprezentativca Srbije, među kojima su i Zemunci Nadica i Dušan Božanić, osvajači svetskog zlata i bronze, kao i olimpijskog srebra, prvih odličja Srbije u tekvondu, što je značajno uticalo na popularizaciju sporta, koji stiče sve veći broj poklonika. I na upravo završenom ”Imperijum openu” pioniri, kadeti i juniori, dakle najmlađe kategorije, po broju osvojenih medalja, 32 od osvojene 33, potvrđuju da srpski tekvondo tek stvara buduće šampione.

Tagovi:

Pročitajte još: