Batajnica dobija sportsku halu, vrtić, bulevar, dečije igralište…

Заменик градоначелника Горан Весић данас је у оквиру акције „Београд побеђује” својом покретном канцеларијом обишао Батајницу где је са суграђанима у дворишту Основне школе „Бранко Радичевић” разговарао о проблемима које имају и могућностима њиховог решавања.

– Разговарали смо председник општине Гаврило Ковачевић и ја са грађанима и грађанкама Батајнице о проблемима које имају. Много тога је урађено али ово је велико насеље и постоји још много ствари које треба да урадимо како би Батајница била боље место за живот. За њих је најважније што су добили излаз на ауто пут, а на нама је сад да урадимо Батајнички булевар. Завршићемо до  следеће године пројектовање, после тога следи експропријација и буде ли све како је планирано радиће се у неколико фаза и ми би до краја следеће године могли да почнемо изградњу Батајничког булевара.

Његова изградња значи да ће се изместити сав транзитни саобраћај из центра Батајнице што ће бити велико растерећење. Ради се и проширење Батајничког друма на четири траке према ковид болници, завршавамо до краја године и надвожњак између насеља Шангај и Батајнице преко брзе пруге, а до 30. новембра биће завршена обилазница око интермодалног терминала. Тај надвожњак је важан јер када крене брза пруга неће бити пружног прелаза  али Шангај неће бити одсечен од Батајнице – казао је Весић.

Он је указао и на остале инфраструктурне пројекте на територији овог насеља.

– Разговарали смо и о реконструкцији школа, до половине следеће године Основна школа „Светислав Голубовић Митраљета” ће бити реконструисана и уређено школско двориште. Предвидели смо изградњу још једног спрата на амбуланти, пробаћемо да убацимо и изградњу још једног вртића, разговарали о спортског дворани у насељу Шангај и другим пројектима. Разговарали смо и о неким пројектима који нису велики али су и даље важни, попут постављања лежећих полицајаца, излазак на Дунав са неких путева и тако даље – казао је заменик градоначелника.

Он је нагласио да је суштински, највећи проблем у Батајници канализација.

– Ми у овом тренутку радимо комплетну канализацију са фабриком за прераду отпадних вода у Обреновцу, Лазаревцу, Барајеву, Сопоту, Младеновцу и делу Гроцке. Током пролећа следеће годије завршићемо комплетну фисибилити студију за изградњу фабрике, преговарамо са Европском унијом о томе и она ће, заједно са секундарном канализацијом коштати више од 250 милиона евра. У сваком случају, нећемо дозволити да овај део града остане без канализације и кад завршимо и ту изградњу фабрике отпадних вода у Батајници моћи ћемо да кажемо да чак 97 одсто Београђана има решену канализацију. Дакле, у Батајници има доста тога да се ради, ми смо озбиљно кренули у тај посао и Батајница постаје све боље место за живот – казао је Весић.

Председник општине Земун Гаврило Ковачевић истакао је да се још показало да је жива реч најбољи контакт са грађанима.

– Заједнички радимо, сви пројекти се обављају, свугде има активности и показало се да ни један предлог грађана није изненађење ни за град ни за општину. Ми ћемо и убудуће наставити на овај начин да комуницирамо са грађанима, јер њихови конструктивни предлози нас покрећу. Град и општина заједнички могу да реше многе проблеме и драго ми је да је свако данас постављено питање имало свој одговор у облику пројекта који је већ у току – казао је Ковачевић.


Током обиласка Батајнице, за децу ОШ „Бранко Радичевић” приређена је представа и подељени поклони.

Током дана, заменик градоначелника са покретном канцеларијом обићи ће и насеља Угриновци и Алтина.
 

Извор: Беоинфо

Tagovi:

Pročitajte još: