Agencija za bezbednost saobraćaja organizovala radionicu i za penzionere iz Zemuna

Penzioneri iz Surčina, Obrenovca, Zemuna i Novog Beograda učestvovali su na radionici koju je u Bojčinskoj šumi organizovala Agencija za bezbednost saobraćaja.

Imajući u vidu da su u saobraćaju najugroženiji stariji od 65 godina i da nezgoda može svakom da se desi, osmišljen je program sa edukativnim sadržajima. Ukazano je na probleme koji mogu da se jave u saobraćaju, a stručnjaci su podsetili na važnost odgovornog odnosa svih učesnika u saobraćaju, bez obzira na to da li su putnici, vozači automobila, pešaci, biciklisti ili upravljaju motociklom i trotinetom.

Iz Agencije za bezbednost saobraćaja istakli su da redovno organizuju događaje koji se tiču starijih osoba, jer njihovi podaci pokazuju da u Srbiji, a naročito u Beogradu, osobe koje pripadaju „trećem dobu”, stradaju mnogo više u saobraćajnim nezgodama zbog fizioloških razloga. Mnogi od njih slabije vide, često ne čuju ili imaju loš sluh i usporenu motoriku, otežano hodaju i što je najvažnije svaki, pa i najblaži udarac može biti opasan za njih zato što je fiziologija takva da ne trpi udarce.

Učesnici radionice, koji su se ovom prilikom družili i korisno proveli vreme, dobili su na dar bele majice koje imaju retroreflektujuća svojstva na leđima kada svetlo fara „padne”, a obradovali su se i torbama za pijacu i kišobranima.

Tagovi:

Pročitajte još: