AKCIJA “BUDI VIĐEN, BUDI BEZBEDAN” U ZEMUNU

Na štandu Republičke agencije za bezbednost saobraćaja i Gradske opštine Zemun, postavljenom na uglu Glavne i Gospodske ulice, 19. maja, zamenik predsednika Skupštine Gradske opštine Zemun i predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima GO Zemun Sava Mišković, v.d. direktora Agencije Duško Pešić sa saradnicima i volonterima realizovali su akciju podele brošure ”Budi viđen, budi bezbedan” i rekvizita za bolju vidljivost pešaka u noćnim uslovima.

Interesovanje prolaznika, posebno pešaka i biciklista bilo je veliko. Agencija je pripremila prigodne poklone – fluoroscentne trake za ruke, zaštitne prsluke, rance za školarce, lampe, majice, cegere, sve u cilju da zainteresuje pešake i bicikliste, kako bi bili oprezniji tokom kretanja i vožnje u noćnim uslovima.

Prema podacima o saobraćajnim nezgodama u Republici Srbiji pešaci predstavljaju jednu od najugroženijih kategorija učesnika u saobraćaju i čine oko četvrtinu poginulih lica u njima. Agencija za bezbednost saobraćaja je sačinila mikro mapu ”crnih tačaka”, kojih je u Zemunu više desetina, posebno na raskrsnicama blizu škola. U akciji u Zemunu aktivno su učestvovale i pripadnice Saobraćajne policije MUP-a.

Tagovi:

Pročitajte još: