Altina dobija park po svetskim standardima

Radovi na izgradnji parka površine od sedam hiljada kvadrata u Ulici Justina Popovića, naselje Altina, koji su počeli krajem januara odvijaju se po utvrđenom planu. Park je projektovan kao prostor ograđen metalnom ogradom koji je bezbedan za sve korisnike i u svim vremenskim uslovima. Poseban akcenat dat je na javno osvetljenje, ”prozračnost” i otvorenost prostora bez zaklanjanja parkovskih aktivnosti, popločani delovi parka su od materijala koji nisu klizavi.

Moderan parkovski kompleks će imati igraonice, teretanu za rekreaciju odraslih, prostor za fitnes i društvene igre, zelenilo, pešačke staze, klupe, natkrivene setove za odmor, javnu česmu i fontanu u centralnom delu.

Park je projektovan kao površina sa pripadajućom infrastrukturom – vodovod, kanalizacija, javna rasveta i sistem za zalivanje i pranje. Posebno se vodi računa o nesmetanom kretanju i pristupu osobama sa invaliditetom i starijim osobama, kao i o bezbednosti dece u okviru parkovskog kompleksa.

Projekat za uređene nove zelene oaze u naselju Altina pokrenula je Gradska opština Zemun, a cilju urbanizacije ovog naselja.

Tagovi:

Pročitajte još: