ART ZONA ZEMUN – NOVA STALNA MANIFESTACIJA ZEMUNA

Gradska opština Zemun, prepoznajući važnost negovanja jedinstvenog kulturnog života Opštine, podržala je predlog Društva likovnih i primenjenih umetnika Zemuna i u korpus stalnih manifestacija u oblasti kulture uvršten je svojevrstan umetnički program Art zona Zemun.

Zemun će u svom bogatom godišnjem kalendaru poštovaocima umetnosti, naročito likovne, pružiti priliku da u kultnoj galeriji ”Stara kapetanija”, od februara do decembra uživaju u pojedinačnim i grupnim izložbama afirmisanih mladih umetnika iz Srbije i regiona.

Art zona Zemun daje novi i svež kvalitet galerijskoj sceni prestonice, a prostor ”Stare kapetanije”, na obali Dunava više je nego atraktivno mesto za izlaganje, na koje je publika navikla, imajući priliku da se uvek susretne sa inspirativnim sadržajem.

Poklanjajući posebnu pažnju mladim umetnicima, Gradska opština Zemun i na ovaj način, pored očuvanja kulturne baštine, otvara prostor za nastajnje i prezentovanje novih umetničkih sadržaja.

Da podsetimo, Zemun ima Međunarodni festival monodrame i pantomime, Zemunski međunarodni salon karikature, Leto na Gardošu, Leto na Keju, Leto na Lidu, Teslin dan, Kulturno leto Batajnice, Kulturno leto Ugrinovaca, Trg otvorenog srca i Zemunske promenade.

Art zona Zemun je jedanaesta po redu stalna manifestacija iz oblasti kulture koja će svakako unaprediti kulturni život Zemuna.

Tagovi:

Pročitajte još: