Pretraga
Close this search box.

AUTOBUSKA LINIJA 606 PRODUŽENA JE NOVOM TRASOM DO OVOG DELA ZEMUNA

Iz Sekretarijata za javni prevoz saopštavaju da će od četvrtka, 16. maja, linija 606 (Dobanovci–Grmovac) biti produžena do Surčina, čime će ova linija obuhvatiti i deo privredne zone Surčin–Dobanovci.

Privredna zona Surčin–Dobanovci nalazi se uz deonicu puta od Surčina ka Dobanovcima, neposredno uz obilaznicu oko Beograda. Zbog dobre povezanosti sa drumskim i železničkim saobraćajem, kao i blizine aerodroma, ova zona se konstantno razvija kao robno-transportni i distributivni centar, zbog čega konstantno raste i broj zaposlenih koji gravitira ovom području.

Opština Surčin predložila je da se ova zona bolje poveže sa javnim prevozom produženjem postojeće linije 606 Zemunskom ulicom, Beogradskom, Ulicom maršala Tita i dalje ka Surčinu. Takođe, uvaženi su zahtevi stanovnika Grmovaca da im se omogući direktna veza sa Surčinom kao važnim administrativnim centrom, čime im je, pored ostalog, omogućeno da koriste i jedan broj linija poteza 600 koje voze ka Novom Beogradu i Zemunu.

Na liniji će raditi dva vozila u intervalu nailaska od 40 minuta.

Nova trasa linija biće: Surčin – Braće Nikolić – Vojvođanska u Surčinu – Surčin centar – Braće Puhalovića – Železnička – Maršala Tita – Beogradska – Zemunska – Ugrinovačka – Grmovačka – Grmovac 7. nova – Grmovac 5. nova – Grmovac 26. nova – Grmovac, navodi se u saopštenju.

Tagovi:

Pročitajte još: