AUTOMOBILI KROZ GLAVNU KREĆU ZA DESETAK DANA: Uskoro kraj radova u jednoj od najdužih zemunskih ulica

RADOVI U Glavnoj ulici u Zemunu biće završeni pre februara, a danas će biti otvoren deo od Karamatine do Gospodske ulice, gde će proći bogojavljenska litija.

Prema rečima predsednika Opštine Zemun Gavrila Kovačevića, ostalo je da se uradi završni sloj asfalta, za šta su potrebna tri lepa dana i temperature koje su iznad deset stepeni. Osim toga, majstori sređuju trotoare i kocku.

On je dodao da će ulica zvanično biti puštena u saobraćaj nekoliko dana nakon završetka svih radova i postavljanja sve vertikalne i horizontalne signalizacije.

-Da građani Zemuna mogu da je koriste na način da više ne trpe one gužve koje smo imali. Pogotovo u delu kad smo imali radove na ćošku Karamatine, Cara Dušana i Glavne ulice. Dve nedelje su bile paklene gužve u Zemunu. Sve ovo drugo smo nekako pregurali, tako da se nadam da će sve to biti u funkciji – rekao je predsednik opštine Zemun.

Popularna turistička destinacija

KOVAČEVIĆ dodaje da je u Zemunu potrebno rekonstruisati i druge ulice, ali da je cilj da ova opština zadrži duh „starinskog grada koji ima svoju dušu“.

– Kao i da te neke stare stvari koje smo olako zaboravili obnovimo, da ih osvežimo i da zaista bude jedna od top destinacija za turiste koji dolaze da posete Beograd u celini, da oni izdvoje posebno barem jedan dan za Zemun – kaže on.

Kako kaže, jedan od razloga zbog čega su radovi trajali skoro devet meseci, jeste to što je pronađeno „obilje stvari neevidentiranih u katastru“.

– Zato što ona nikad nije temeljno rekonstruisana. Ovaj put je obuhvaćena od zida do zida, znači rekonstruisani su i trotoari, smanjeni su neki pešački prelazi. Imali smo situaciju pred Bežanijskom ulicom da imamo dva pešačka prelaza na vrlo maloj raskrsnici i na vrlo malom rastojanju. Isto tako, imali smo i kod Gospodske ulice. Tako da smo sve te stvari morali uklopiti da bi saobraćaj brže proticao glavnom ulicom – objasnio je on.

Tagovi:

Pročitajte još: