”B – GYM” IZ ZEMUNA POBEDNIK REGIONALNOG ŠAMPIONATA U KIK BOKSU

Batajnički kik boks klub ”B – gym” vratio se ovih dana iz Sarajeva sa međunarodnog takmičenja ”Grand pri BiH” sa 14 medalja kao najuspešniji od 59 klubova učesnika iz pet zemalja., višestruko se isplatilo. Odlazak ekipe, dvostrukih prvaka države, u 2019. i u 2020. na međunarodno takmičenje pomogla je Gradska opština Zemun.

Batajničani su suvereni vladari regiona u disciplinama point fajting sa osvojenih sedam zlata, pet srebrnih odličja u ”kik lajt” borbama i dve bronzane medalje u ”lou kik” takmičenju.

Posebnu pažnju zavređuje rezultat najmlađe postave ovog tima koja je u Srbiju iz Sarajeva donela po dva zlata, srebra i bronze u najpopularnijoj kategoriji ”point fighting”. Za najuspešniju seniorku ”Grand pria BiH” proglašena je Miljana Sarić.

”B – gym” je prvi kik boks klub u Srbiji koji je 2019. godine uveo disciplinu ”point fighting”, najmasovniju u svetu, koja, između ostalog, jedina dozvoljava i mlađima od 12 godina učešće u takmičenjima.

Inače, u svim uzrastima sve popularniji kik boks je zapadnjački odgovor na istočnjačke  borilačke veštine. KBK ”B – gym” već osamnaestu godinu, sa izuzetnim takmičarskim rezultatima, obučava u disciplinama polukontakt, laki kontakt, puni kontakt, lou kik ili niski udarac, tajlandski kik boks, muzičke forme i aero kik boks, koji je kombinacija kik boksa i aerobika.

Od 2018. godine kik boks je deo olimpijske sportske porodice.

Tagovi:

Pročitajte još: