Pretraga
Close this search box.

Bahati investitor iz Zemun polja: Uprkos zabrani da nastavi sa nelegalnom gradnjom, započeo sa zidanjem četvrtog sprata

Građevinski inspektor Sekretarijata za inspekciju, nadzor i komunikaciju, Gradske uprave grada Beograda, Odeljenja za građevinsku inspekciju, doneli su 25. oktobra 2023. godine rešenje o zatvaranju gradilišta u ulici Dobanovački put broj 16a u Zemun polju, međutim, uprkos tome, investitor je nastavio sa izvođenjem radova.

Kako se navodi u saopštenju Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, bespravno su izvedeni radovi na objektu na kojem je ozidano prizemlje i započeto zidanje prvog sprata, nakon čega je, po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, na gradilište stavljen službeni znak – traka „zatvoreno gradilište“ i pečat na građevinske mašine. Takođe, po nalogu tužilaštva policijski službenici PS Zemun su prikupili potrebna obaveštenja od zatečenih radnika koji su ukazali da je investitor bespravnih radova P.M. (62) koji je i pristupio u prostorije Odeljenja za građevinsku inspekciju i legitimisao se kao investitor.

Proveravajući navedeno, postupajući javni tužilac je utvrdio da podaci u katastru nepokretnosti Republičkog geodetskog zavoda ukazuju na drugačije činjenično stanje od onog koje je izneo P.M.

Dana 13. decembra 2023. godine izvršen je vanredni inspekcijski pregled od strane građevinskih inspektora kada je utvrđeno da je investitor nastavio sa izvođenjem bespravnih radova i da nije postupio po donetom rešenju o uklanjanju i obustavi radova, te da je započeo zidanje četvrtog sprata, građevinski inspektori su, uz asistenciju policijskih službenika PS Zemun, ponovo zatvorili gradilište postavljanjem trake i po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu zapečatili zatečene mašine.

Imajući u vidu utvrđeno činjenično stanje, javni tužilac je odmah saslušao osumnjičenog R.Z. (41) zastupnika PD „GP Unacop doo Beograd” koji je u potpunosti priznao izvršenje krivičnog dela Građenje bez građevinske dozvole iz člana.

S obzirom da se radi o licu koje je ranije osuđivano, navedena okolnost će biti cenjena u daljem toku postupka.

Nadalje, P.M. je saslušan zbog pomaganja u krivičnom delu Građenje bez građevinske dozvole i takođe je u potpunosti priznao izvršenje krivičnog dela.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu će, zajedno sa građevinskom inspekcijom i policijskim službenicima nastaviti aktivno da se bore protiv svih vidova bespravne gradnje.

Tagovi:

Pročitajte još: