Pretraga
Close this search box.

Baletski spektakl u Zemunu

Baletski umetnik Sergej Polunjin ponovo će biti gost Beograda, povodom spektakl baleta „Raspućin“ i specijalnog master klasa za sve ljubitelje igre. Master klas će biti održan u petak, 6. septembra od 11 sati na velikoj sceni zemunskog Madlenianum , dok će veče kasnije Polunjin izvesti balet „Raspućin“ na velikoj pozornici obnovljenog „Sava centra“ u okviru dvodnevne manifestacije „Opera & Ballet Nights“.

Ukrajinsko-ruski baletski igrač sa srpskim pasošem će na master klasu polaznicima završnih razreda baletske škole „Lujo Davičo“ predstaviti svoje umetničke veštine i preneti znanje koje je sticao tokom bogate i plodne karijere na svetskim scenama. Svestrani umetnik nije samo baletski igrač, iako je po tome najpopularniji. U njegovom višestrukom talentu nalazi se da je takođe i glumac u holivudskim filmovima, akter dokumentaraca o sebi, model, koreograf, pedagog, osnivač fondacije „Sergej Polunjin“.

Isto tako Sergen Polunjin ima svoju fondaciju za mlade talente koje podržava, i sam je bio stipendista Fondacije „Rudolf Nurejev“. Zanimljivo je i to da je Sergej Polunjin karijeru počeo kao gimnastičar, da bi se nešto kasnije odlučio za poziv: baletskog umetnika. Već sa osam godina maleni Polunjin je krenuo putevima baleta, a na Kijevskom državnom koreografskom institutu je diplomirao. Zatim se priključio Britanskoj kraljevskoj baletskoj školi sa svega 13 godina, a 2007. proglašen je za mladog britanskog igrača godine,. Sa 20 godina, postao je najmlađi glavni baletski solista Kraljevskog baleta ikada.

Možda se Sergej Polunjin u svojoj koži najbolje oseća kao: slobodni umetnik, te je bio angažovan u najprestižnijim pozorišnim kućama sveta.  Uz sve to Sergej Polunjin makar jednom godišnje dolazi u Beograd da predstavi svoju Fondaciju koja stipendira mnoge talente širom sveta, da nastave školovanje u prestižnim baletskim kućama, a sada će prvi put imati tako značajan i veliki master klas, i to na sceni zemunskog Madlenianuma. Posle klasa biće održan i  razgovor sa ovim jedinstvenim umetnikom.

Tagovi:

Pročitajte još: