BATAJNICA DOBIJA GROBLJE: Nedostatak mesta za sahranjivanje u zemunskom naselju biće prevaziđen dogodine

GRADNJA novog groblja u Batajnici, na parceli od Ulice Braće Smiljanić prema auto-putu, počeće u drugoj polovini naredne godine. Tako će biti rešen problem žitelja ovog zemunskog naselja, koji već nekoliko godina svoje najmilije sahranjuju na drugim gradskim grobljima, jer na batajničkom nema mesta.

U toku je izrada urbanističkog projekta, čije se usvajanje očekuje krajem marta 2022. godine. Prema nezvaničnim inforacijama, posle toga pribaviće se lokacijski uslovi kako bi se izradio projekat za dobijanje građevinske dozvole.- Do kraja septembra sledeće godine očekuje se dobijanje građevinske dozvole, a završetak projekta za izvođenje radova planiran je za oktobar – kaže naš sagovornik. – Novo groblje prostiraće se na oko 10 hektara. Ako sve bude išlo po planu, radovi bi mogli biti gotovi u martu 2023. godine. Vrednost radova je procenjena na oko 240 miliona dinara bruto.Meštani Batajnice poslednjih godina organizuju ispraćaje svojih najdražih najčešće u Dobanovcima ili Ugrinovcima, gde takođe postoji potreba za proširenjem groblja. Ali, večna konačišta ljudi koji su živeli u Batajnici neretko su i na Orlovači ili Zbegu.

Kako su za naš list rekli iz JKP „Pogrebne usluge“, osim u Batajnici predviđena je gradnja još tri nova groblja na različitim lokacijama u gradu – Lešće 2, Bežanija 2 i u Kaluđerici.

Novosti

Tagovi:

Pročitajte još: