BATAJNIČKI SOKOLI ODRŽALI JAVNI ČAS POSVEĆEN MILIJANI KRSTIĆ

Gimnastika, akrobatika, ples, trampolining uvežbavaju se svakodnevno u zdanju Sokolskog društva Batajnica, jednog od najaktivnijih u Srbiji, osnovanog daleke 1927. godine.

Sa mališanima najmlađeg uzrasta, ali i dugogodišnjim polaznicima i članovima vredno treniraju Jelena Kovačević, Nevena Ćulibrk, Zorana Čikoš i Aleksandra Lakić, sve nastavnice fizičkog vaspitanja, neke od njih učenice, druge poštovaoci dela nezaboravne Milijane Krstić, koja je sve svoje znanje i umeće utkala u rad i napredak batajničkih Sokola.

Već šestu godinu za redom u Batajnici se održava Javni čas posvećen Milijani Krstić.

Ove godine 12. juna batajnički sokolari izveli su priredbu na kojoj su u svim disciplinama prikazali svoja umeća, zajedno sa gostima, iz sokolskih društava Beograda.

Vrhunske sportske uspehe generacije mladih Batajničana nižu i na međunarodnim i na domaćim takmičenjima, zato što su sačuvali tradiciju sokolstva još od početka 20. veka.

Sokolskim vaspitanjem bodri se zdrav duh i razvija telesno zdravlje, te je pristupanje batajničkim sokolima duboko uvrežena porodična tradicija.

Sokolski pokret je u Pragu daleke 1862. godine osnovao istoričar umetnosti Miroslav Tirš, a 1905. počelo je sa radom i Srpski Soko. Brojni sokolski domovi i bazična sportska infrastruktura od 1992. godine su ponovo oživeli i broje već više desetina hiljada aktivnih članova u svim srpskim sredinama.  

Tagovi:

Pročitajte još: