BELI BOR JE STIGAO U SVE OSNOVNE ŠKOLE U ZEMUNU: Prvaci će imati priliku da sutra zasade svoje PRVO DRVO

Prvaci osnovnih škola u Beogradu će sutra u prepodnevnim časovima imati priliku da sa svojim učiteljima i nastavnicima biologije zasade drvo u sklopu njihove osnovne škole.

Beli Bor je sinoć oko 19 časova stigao ovde u školu Gavrilo Princip u Zemunu i odavde ide u druge škole u Beogradu, čak 170 škola.

Miloš Tasić, direktor škole Gavrilo Princip u Zemunu, naveo je da su paketi sa sadnicama već podeljeni školama i da se sadnja planira sutra između 10-12 časova.

– Interesovanje je veliko, nisam očekivao da će ovako da plane. Direktori i kolege su bile veoma vredne, ostalo je još samo nekoliko paketa. Sve sadnice su dostavljene ostalim školama. Planirana sadnja je planirana za sutra između 10-12 časova i biće organizovana u svim školama. Potrudićemo se da sva odeljenja prvog razreda budu uključena u sadnju samu. Gde će njihove učitelji i učiteljice, kao i nastavnici biologije moći da im objasne o važnosti sadnje drveća – istakao je Tasić, direktor škole Gavrilo Princip, u uključenju za Puls Srbije na Kurir televiziji.

Dodao je da su đaci već upoznati sa ovim akcijama i znaju šta će raditi sutra.

– Imali smo mi neke interne akcije u školi gde smo sadili drveće već sa prethodnim generacijama. U ovoj akciji učestvujemo od 2019. godine. Ovo je treća faza akcije zasadi drvo i ovoj fazi se planira sadnja 200.000 stabala širom Srbije. Đaci već znaju šta će se raditi jer im se govori o tome – rekao je direktor škole.

 

Tagovi:

Pročitajte još: