BESPLATNI LETNJI PROGRAMI ZA DECU u Zemunu

Dečji kulturni centar Beograd pripremio je zanimljive programe i kreativne radionice koje će se održavati na otvorenom prostoru i interesantnim lokacijama.

Jedna od takvih lokacija je i u Zemunu, 13. jula o 9.30 do 15 časova mališane očekuje ekološka avantura – beogradski rečni safari na Velikom ratnom ostrvu. Veliko ratno ostrvo je prirodna oaza koja pored vrednih prirodnih karakteristika ima istorijski i strateški značaj za Beograd. Cilj ekološke avanture je da mladi shvate značaj i specifičnost biodiverziteta i da se upoznaju sa zaštićenim biljnim i životinjskim vrstama zbog kojih je Ratno ostrvo zaštićeno od Zavoda za zaštitu prirode Srbije.

Istraživačka akcija, koju predvodi ekolog Marijana Petrović, namenjena je deci koja žele da istraže netaknutu divljinu u srcu grada, da svoje slobodno vreme provedu u prirodi, da se osposobe za samostalni istraživački rad i daju svoje predloge i zaključke o zaštiti i korišćenju Velikog ratnog ostrva. Tom prilikom učesnici će moći da sakupe biljke za herbarijum, posmatraju ptice dvogledom, postave zamke za insekte, fotografišu prirodu, obiđu mrestilište riba Galijaš i saznaju zašto je ostrvo bilo strateški važno u prošlosti. Okupljanje učesnika je u 9.30 časova kod hotela ”Jugoslavija” na Zemunskom keju, za učešće se prijavljuje slanjem poruke na broj telefona 060/1673-326, u kojoj treba napisati ime i prezime, školu i uzrast deteta, kao i ime roditelja.

Tagovi:

Pročitajte još: