BESPLATNO ODNOŠENJE KABASTOG OTPADA U ZEMUNU

Ekipe JKP ”Gradska čistoća” 2 i 3. jula besplatno odnose kabasti otpad. Nepotrebne kabaste stvari sugrađani mogu da ostave pored kontejnera ili ispred svojih dvorišta, odakle će ih ekipe ”Čistoće” ukloniti.

Uvedena je i nova usluga, odnošenja elektronskog otpada. To znači da, građani, sada svakog prvog vikenda u mesecu imaju mogućnost da besplatno odlože i elektronski otpad u koji spadaju stari televizori, računari, frižideri, šporeti, kuhinjski i ostali kućni aparati.

Ova besplatna akcija tradicionalno se sprovodi svakog prvog vikenda u mesecu. Sugrađani koji raspolažu većim količinama otpada treba da se jave ”Gradskoj čistoći” na besplatni broj telefona 0800-000-807, kako bi ekipe preduzeća obavestili o količini otpada i lokaciji na kojoj će ga ostaviti.

Apelujemo na sugrađane da iskoriste ovu akciju kako se kabasto smeće ne bi gomilalo na javnim površinama.

Na ovaj način se sugrađanima omogućava da se potpuno besplatno, ali i na odgovoran način reše nepotrebnih kabastih stvari. Time se sprečava odlaganje na zelene i druge nepredviđene površine, a samim tim i formiranje ”divljih” deponija”.

Građevinski otpad, poput šuta, ne spada u kabasti otpad. Odnošenje šuta i ostalog građevinskog otpada je usluga koja se naplaćuje u skladu sa cenovnikom vanrednih usluga ”Čistoće”. Za sva fizička lica su obezbeđeni besplatni džakovi za odlaganje šuta koje građani mogu preuzeti u pogonu Zemun Javnog komunalnog preduzeća ”Gradska čistoća”, Ugrinovačka 223.

Tagovi:

Pročitajte još: