BEŽANIJSKA ULICA DOBIJA NOVE TROTOARE!

Predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević 24. oktobra obišao je Bežanijsku ulicu u kojoj su izvedeni radovi na uspostavljanju kanalizacione mreže, nivelisan kolovoz i postavljen novi asfalt do raskrsnice sa Ulicom rabina Alkalaja, i tom prilikom istakao da je Opština podržala inicijativu ugostitelja da ova ulica postane novi zanatsko-ugostiteljski centar Zemuna.

”Bežanijska ulica je jedan od simbola Zemuna. Veliki je potencijal ovog prostora. U blizini su Gardoš, Glavna ulica, Zemunski park i Kej. Naši sugrađani, pogotovo starosedeoci, znaju koliko je zanatskih radnji bilo nekada, da su ovde gvožđara, stara pekara i mnogobrojne zlatarske radnje. Preduzetnici koji rade u ovoj ulici zatražili su da ih podržimo u obnovi starih zanata, kako bi se ulici vratio nekadašnji duh. Nameravamo da uradimo projekat sveobuhvatne rekonstrukcije Bežanijske ulice, da se obnove i trotoari i asfalt. Uputićemo Sekretarijatu za investicije inicijativu da se uradi projekat, kako bi u narednom periodu ova ulica bila temeljno rekonstruisana na ponos svih Zemunaca”, rekao je Kovačević.

Do sada se radilo u Bežanijskoj prema Ivićevoj, i Senjskom trgu, Oračkoj i svim ulicama sa desne strane. Takođe radovi su bili i na Avijatčarskom trgu, Akademskoj, u Ulici princa Pavla (Štrosmajerova), delu Rabina Alkalaja.

Trenutno se radovi izvode u Svetosavskoj, Dubrovačkoj, u jednom delu Rabina Alkalaja, Jovana Subotića i Stevana Markovića.

Ovo je veliki projekat koji obuhvata 30 ulica. Nemerljiv je značaj koji će imati građani ovog dela Zemuna. U pitanju je potpuno nova infrastruktura. U nekim delovima, pri krajevima ulica nije bilo kanalizacione mreže. Sad će to biti sve izgrađeno, uključujući i kolektor. U pitanju je ukupno 6,6 kilometara kanalizacione mreže i mreže za odvod otpadnih voda.

Radi se po fazama i parcijalno, kako ne bi došlo do kolapsa saobraćaja i funkcionisanja javnog prevoza.

Tagovi:

Pročitajte još: