BIA DILERE IZ ZEMUNA MESECIMA PRATILA DRONOVIMA: Novi detalji hapšenja članova narko klana iz Zemuna

U zajedničkoj akciji Bezbednosno informativne agencije, Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, koja je sprovedena od 16. do 19. aprila u Zemunu, razbijena je još jedna kriminalna organizacija koja se bavila preprodajom narkotika.

Operativni podaci ukazuju da su osumnjičeni na mesečnom nivou prodavali i distribuirali više od četiri kilograma heroina na ulicama Beograda i Srbije.

Tokom višemesečne istrage BIA je koristila najsavremenija metode i sredstva, uključujući dronove, u cilju otkrivanja delovanja kriminalne grupe, što je na kraju rezultiralo i uspesno sprovedenom akcijom hapsenja koju su izveli pripadnici PU za grad Beograd.

Tokom akcije zaplenjeno je više kilograma heroina, spida i smese za mešanje i uhapšeno je za sada sedam osoba, dok se za dvojicom osumnjičenih intenzivno traga, saopštilo je Više javno tužilštvo u Beogradu.

Uhapšeni su Ivan M, Vojin L, Mile Z, Albert I, Mirsad S, Sanja V. i Senad I.

Tokom pretresa stanova, drugih prostorija i vozila koje koriste okrivljeni, pronađeno je i zaplenjeno više većih paketa u kojima su se nalazili manji PVC paketi opojne droge heroin, više mobilnih telefona i SIM kartica, kao i jedan pištolj marke “CZ 7,65”.

Svim okrivljenima je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu određeno zadržavanje do 48 sati u kom roku će biti privedeni na saslušanje.

Više javno tužilaštvo u Beogradu, BIA i MUP nastavljaju dalji operativni rad na ovom predmetu, i intenzivnu potragu za licima koja se nalaze u bekstvu, navodi se u saopštenju.

Tagovi:

Pročitajte još: