BIĆE TOPLI RADIJATORI: Zemunci zabrinuti zbog radova koji se izvode u toplani na ovoj opštini

GRAĐANI koji stanuju u blizini toplane u Zemunu prethodnih dana bili su zabrinuti zbog predstojeće grejne sezone jer se na toplani u ovoj opštini izvode radovi.

Skinut je krov i jedan dimnjak, ali u JKP „Beogradske elektrane“ tvrde da rekonstrukcija neće uticati na potrošače čiji se domovi zagrevaju iz ove toplane.

Iako posao traje već par meseci, Zemunci su počeli da se brinu kako je došla jesen, a početak sezone počeo da se približava.

Tokom leta sam video da oni rade na toplani, ali sam mislio da će to brzo biti gotovo – govori jedan od stanara iz obližnjih zgrada.

– Kako je krenulo hladno vreme počeo sam da se brinem da li ćemo imati grejanje. Koliko sam primetio skidali su krov sa jednog dela, sklonili su jedan dimnjak. Ovako obimni radovi ne mogu brzo da se završe. Iskreno se nadam da ovo neće uticati na grejanje.

U JKP „Beogradske elektrane“ tvrde da rekonstrukcija toplane u Zemunu neće uticati na snabdevanje u domovima koji se zagrevaju iz ovog objekta. Radovi su započeti krajem prošle godine, a planirano je da sve bude završeno početkom naredne.

– Korisnici koji se snabdevaju iz tog toplotnog izvora imali su redovnu isporuku toplotne energije, kao i one za pripremu potrošne tople vode. Radovi koji su u toku ne ugrožavaju početak predstojeće grejne sezone tako da potrošači nemaju razloga za zabrinutost – rekli su u JKP „Beogradske elektrane“.

Tagovi:

Pročitajte još: