Home Kultura Bira se najlepša cvetna aleja Zemuna u 2021. godini: Konkurs otvoren do...

Bira se najlepša cvetna aleja Zemuna u 2021. godini: Konkurs otvoren do 17. juna

106
0

Gradska opština Zemun organizuje tradicionalnu manifestaciju ”Najlepša cvetna aleja Zemuna 2021. godine”,  sa ciljem da se podstakne uključivanje građana u ozelenjavanje i unapređenje estetike prostora, utiče na jačanje ekološke svesti o značaju uređenih zelenih površina, neguje saradnja i prijateljstvo među zemunskim ljubiteljima zelenila i promovišu i nagrade najvredniji i najuspešniji ”vrtlari Zemuna”. 

U takmičenju učestvuju građani Zemuna, privredna preduzeća, školske i predškolske ustanove, a izbor najlepših zelenih prostora se vrši u sedam kategorija: balkon, okućnica, zelena površina oko stambene zgrade, zelenilo oko predškolske ustanove, školsko dvorište, zelena površina ispred poslovnog objekta i uređeno zelenilo ugostiteljskog objekta, letnja bašta.  

Odluku o najlepše uređenim zelenim prostorima u svakoj kategoriji pojedinačno  donosi žiri koji ima obavezu da utvrdi stanje zelenih površina svih subjekata prijavljenih za manifestaciju i donese odluku u skladu sa propozicijama.

Najbolji u svim kategorijama biće nagrađeni na svečanosti 21. juna u 14.00 časova u Kancelariji za mlade  Gradske opštine Zemun, Kosovska 9, Zemun.

U akciji ”Najlepša cvetna aleja Zemuna 2021”, pored izbora za nagradu  za najlepše zelene površine Zemuna, žiri donosi i odluku o tome koja će ”zelena oaza”  predstavljati Zemun na gradskom takmičenju ”Za zeleniji Beograd”.

Gradska opština Zemun poziva sve koji žele da učestvuju u takmičenju da predstave svoje cvetne balkone, vrtove, parkove oko zgrada i unutar blokova, ozelenjena dvorišta škola i vrtića, zelene površine oko poslovnih prostora i letnje bašte ugostiteljskih objekata i prijave se od 17. maja do 17. juna 2021. godine na brojeve telefona: 011/2197985 i 069/2132010, kao i putem elektronske pošte tanja.kukobat@zemun.rs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here