Bolne reči oca dečaka kog je autobus vukao u Zemunu: Tražimo sreću, a bili smo najsrećniji na svetu

Maleni Despot (4) je pre dva meseca poginuo pokušavajući da izađe iz autobusa na stajalištu Bosanska u Prvomajskoj ulici u Zemunu, i to na zadnjim vratima, dok se vozio sa svojom bakom. Vozač nije primetio malog putnika i nastavio je da vozi, a dečak je zadobio teške povrede kojima je, nažalost, ubrzo podlegao u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj. Njegov otac, Vukašin Mrđić, sa neopisivim bolom rekao je za Telegraf.rs da svog sina već dva meseca traže u slikama i snimcima jer im je to jedino preostalo.

Tražimo njegov osmeh. Bio je njegov zaštitni znak. Tražimo njegovu dobrotu koja je bila najčistija, tražimo našu ljubav koja je bila beskonačna, tražimo našu sreću, a bili smo najsrećniji na svetu. Zašto? Despot je samo želeo da sa svojom bakanom izađe iz autobusa, njegove poslednje reči su bile “Silazimo, bakana” i on i bakana su se čvrsto držali za ruke i na vreme se spremili da ih vozač vidi da žele da izađu iz autobusa. Ali vozač nije gledao – navodi otac slomljen bolom.

Kako je dalje ispričao, vrata autobusa u pokretu sa poslednjeg stepenika su ih izbacila napolje, Despota je vozač autobusom vukao po asfaltu.

– Nije stao, nije gledao. Povrede su fatalne. Nijedna mama, nijedan tata ne treba da imaju takvu uspomenu na svog sina jedinca. Sina nismo zagrlili, niti poljubili dva meseca, a to smo radili stotinu puta dnevno. A vozač je na slobodi… Opet… zašto? – pita se Vukašin.

On dodaje da dokazi ukazuju ko je kriv za ubistvo njihovog sina i traže da krivac bude lišen slobode.

– Bahatost, bezobzirnost, žurba i nebriga su bili preči od odgovornosti na radnom mestu, od obaveze da se poštuje zakon o bezbednosti saobraćaja, od obaveze da poštuje pravilnik GSP-a gde je jasno navedeno koje su obaveze vozača na stajalištu pri izlazku i ulasku putnika, gde je dodatno naznačeno da su oni u obavezi da pomognu osobama sa decom. Skup podrške biće organizovam 24. januara u 18 časova, stanica Bosanska u Prvomajskoj ulici u Zemunu – poručio je Despotov tata.

Podsetimo, do incidenta je došlo 24. novembra prošle godine, kada jedete izlazilo iz autobusa na liniji 18, a vozač, ne videvši da nisu svi izašli, zatvorio vrata. Vrata su detetu zakačila nogu, ono je palo, udarilo glavom o tlo i ostalo bez svesti.

Vozač je potom zaustavljen u Ulici Triše Kaclerovića na Voždovcu, nekih 11 kilometara dalje.

Dete je hitno prebačeno u Dečiju bolnicu u Tiršovoj, ali je mališn na žalost preminuo.

GSP: Vozač je u šoku

Tim povodom se, podsetimo, oglasio i GSP koji je pokrenuo istragu ovog slučaja.

– Vozač o ovom nesrećnom slučaju nije imao nikakvo saznanje, ništa nije video, niti mu je iko od putnika u autobusu signalizirao da se nesreća dogodila, nastavio je vožnju i za nesreću je saznao tek kada ga je policija zaustavila.Vozač je u šoku zbog saznanja šta se dogodilo – saopštio je tada Gradsko saobraćajno preduzeće Beograd koje je izrazilo saučešće porodici stradalog dečaka.

GSP je, kako se dodaje u saopštenju,počeo istragu povodom tragičnog događaja, a vozač je suspendovan.

– Spremni smo na to da svi naši zaposleni koji su učestvovali u ovom tragičnom događaju budu pozvani na odgovornost – poručili su u saopštenju izdatom odmah posle ove velike tragedije.

Izvor: telegraf

Tagovi:

Pročitajte još: