BORAC IZ ZEMUNA PRIREDIO ČUDO U KUPU: Sad samo da zaigramo protiv Željkovog Partizana!

Borac iz Zemuna najveća je košarkaška senzacija! Klub koji nastupa u Drugoj ligi uspeo je da trijumfuje u Kupu Srbije i putuje na završni turnir Kupa Radivoja Koraća u Niš.

Borac je na veliko iznenađenje u odlučujućem finalnom meču meču savladao Radnički iz Kragujevca, a to je uradio na maestralan način, pošto je imao vođstvo svih 40 minuta i na kraju slavio sa 86:79.

Interesantno je da za Borac ove sezone nastupaju i neki dobro poznati igrači, Zemunce predvode Stefan Sinovec, nekadašnji bek Partizana i Mege, košarkaški globtroter Filip Vukosavljević, centar koji je nastupao širom planete, Nino Čelabić, iskusni plej, koji je prethodno igrao u Brazilu, te Stefan Balmazović, nekadašnje krilo Mege, Metalca, Radničkog, Turova i mnogih drugih klubova.

Zaista mi je drago što smo uspeli i što smo priredili izenenađenje. Niko to nije očekivao, pa ni mi jer je Kup Srbije trebalo da posluži za uigravanje kako bismo probali da uđemo u KLS – priča za Kurir Filip Vukosavljević i dodaje:

– Trojka u poslednjoj sekundi protiv OKK Beograda i ta pobeda nam je dala krila u Kupu, shvatili smo da možemo još više, tako da smo imali dosta samopouzdanja. Ja sam stigao u klub pre dva meseca, došao sam da pomognem u reketu. Nas nekoliko iskusnijih smo nosili igru, a veliki doprinos su dali mlađi, tako da evo nas na finalnom turniru. Ambicije su nam sad porasle, želimo u KLS.

Zemunci su tako dobili neočekivanu priliku da u Nišu zaigraju čak i protiv Zvezde ili Partizana

– Što se mene tiče, voleo bih da to bude Partizan Željka Obradovića. Bilo bi sjajno da igramo protiv njih, poznato je da Željko poštuje svakog rivala, a za nas i ove mlade igrače u ekipi bi to bila velika stvar. Ja sam pri kraju karijere, voleo bih da nastupim protiv Obradovićeve ekipe, jer zna se ko je on u svetskoj košarci – iskren je Vukosavljević, koji se trenutno nalazi u Francuskoj uz suprugu Valerijan, poznatu košarkašicu, francusku reprezentativku.

– Da, čekamo da se ona porodi, trebalo bi to da se desi ovih dana. Ja se nakon toga svakako vraćam u Beograd, ostaću u Borcu do kraja sezone – zaključio je Filip Vukosavljević.

 

 

 

 

Tagovi:

Pročitajte još: