BOSANAC UBIJEN ZBOG GREHOVA IZ PROŠLOSTI? Likvidiran u eksploziji u Zemunu, ćerka uzalud čekala očev poziv

Bio je četvrtak, 29. decembar 2018, oko 19.45, kada je likvidiran kod Pupinovog mosta u Zemunu. Bosanac, kako su ga svi oslovljavali, raznet je u eksploziji bombe postavljene pod njegov „mercedes“. Još tada se pisalo da je verovatno ubijen zbog neraščišćenih računa iz svoje kriminalne prošlosti.

Motiv, međutim, do danas nije potvrđen, a nisu ni identifikovani počinioci. Istraga je pokazala da je eksploziv C4 bio postavljen i usmeren na vozača „mercedesa“, a da je aktiviran daljinskim putem.

Kako je neposredno posle ubistva rekao sagovornik Kurira, Blagojević je poslednjih petnaestak godina navodno vodio miran, porodični život, ali je tokom devedesetih godina važio za jednog od žestokih momaka iz Zemuna.

Nema veze s klanovima

– On se nije dovodio u vezu s ratom klanova, niti ima podataka da je sarađivao sa nekim od njih. Kao mladić je više puta hapšen i osuđivan, i to zbog ubistva, pokušaja ubistva, tuča, iznuda i sličnih krivičnih dela. Poslednji put je bio u pritvoru krajem 2015. godine zbog iznude, a 2002. godine je bio pritvoren zbog teške krađe, nanošenja teških povreda i nelegalnog pištolja. Zbog svega toga ne isključuje se mogućnost da je neko kome se zamerio u prošlosti ili kome je ostao dužan sada dosetio da mu se osveti – rekao je naš izvor.

Blagojevićevu bivšu suprugu Milku strašna vest sačekala je u Australiji, u kojoj je i sam Bosanac živeo do tri godine pre ubistva, kada je deportovan.

 

– Nenad je 15 godina živeo u Australiji i s tečom je radio elektriku. Od tog posla je živeo. U Srbiju se vratio tri godine pre ubistva, u stan svog pokojnog oca na Galenici – rekla je tada za Kurir vidno potresena Milka.

Ćerka slomljena

Kako je rekla, njen bivši muž je kao mladić imao problema sa zakonom, ali je poslednjih petnaestak godina bio van svih tih kriminalnih priča.

Verujem da sve ovo ima veze s njegovom kriminalnom prošlošću, još iz vremena kad je bio tinejdžer. Znam da je u srednjoj školi učestvovao u nekoj tuči i da je tada izboden neki mladić i da je Nenad zbog toga odgovarao. Više puta ga je policija pozivala, znam da je bio u kućnom pritvoru, ali nikada nije bio dovođen u vezu s ozbiljnim krivičnim delima. On je retko kad pričao o ranijem životu, potpuno se posvetio porodici – rekla je Milka.

Kako je dodala, bivšeg supruga je poslednji put videla mesec dana pre smrti, kada je bila u Beogradu sa njihovom šestogodišnjom ćerkom.

– Naša ćerka Savana je teško podnela očevu smrt. Svakog dana su se čuli po nekoliko puta i kada je ubijen, čekala je da je tata pozove – plačnim glasom je tada kazala Milka i dodala da ne zna da li je Nenad dobijao pretnje.

Živeo je opušteno. Verovatno nije očekivao da bi ovako nešto moglo da se dogodi. Zbog toga veruje da je u pitanju neki sukob odranije – podvukla je tada ona

Blagojević je 1999. bio dovođen u vezu sa ubistvom Nenada Vićentijevića, čije je telo nađeno u automobilu 15. jula te godine, a ubica mu je ispalio nekoliko hitaca u glavu. Blagojević je bio osumnjičen i priveden, ali nije bilo dovoljno dokaza da bude i okrivljen.

Imao je krivične prijave za ubistvo, pokušaj ubistva, iznude, nanošenje teških telesnih povreda, kao i za nelegalno nošenja oružja. Tri puta je bio osuđivan.

Tri godine posle privođenja zbog sumnje da je ubio Vićentijevića, pokušao je da ubije Dragana Ćirovića, a osuđen je za nanošenje teških telesnih povreda, tešku krađu i nedozvoljeno držanje oružja.

Tada je napustio Srbiju i neko vreme proveo u Americi, a potom se preselio u Australiju.

 

 

Tagovi:

Pročitajte još: