Pretraga
Close this search box.

„Budi i ti deo nade“: Umetnici podržali dalji razvoj muzičkog centra u OŠ „Branko Pešić“ u Zemunu

Domaći umetnici i umetnice, Nela Mihajlović, Dragan Mićanović, Bojana Stefanović, Miona Marković, Marčelo, Suzana Lukić, Zejna i DJ Lea Davogić, podržali su donatorsku kampanju „Budi i ti deo nade“ koja prikuplja novac za potrebe daljeg razvoja muzičkog centra u OŠ „Branko Pešić“ u Zemunu.

Donatroska kampanja sprovodi se u okviru programa „Muzika nade“, namenjenog deci koja žive ispod linije siromaštva, koja putem redovne i kvalitetne muzičke edukacije ostaju u sistemu obrazovanja i dobijaju šansu za bolju budućnost. Prvakinja drame beogradskog „Narodnog pozorišta“, Nela Mihailović, povodom učešća u donatorskoj kampanji „Budi i ti deo nade“, kaže: „Svako dete zaslužuje pravo na osmeh, na radost, na sreću, na lep život. Program „Muzika nade“ im pruža tu šansu. Ako svojom podrškom i svojim prisustvom mogu tome da doprinesem, prirodno je da budem tu. ”

Suzana Lukić, glumica, ističe: „Priključila sam se kampanji zato što smatram da svaki čovek na planeti treba da ima iste šanse, a „Muzika nade“ pokušava da decu sa margina makar približi jednakoj polaznoj tački. Muzika je za tišinu, muzika je i za vrisak, i za sva međustanja. Donela mi je utočište, i nadu, i lepotu, i svetlost.”

„Muzika mi je donela nadu mnogo puta u životu. Sećam se trenutaka, pogotovo u tinejdžerskim godinama, kada me pronađe pesma koja objašnjava kako se osećam i pruži mi ruku, pokazujući mi da su se i mnogi pre mene tako osećali,” rekla je glumica Miona Marković, povodom učešća u podršci programu.

Prema rečima pevačice Zejne, muzika daje nadu i ljubav: „Priključila sam se kampanji, jer se zalažem za pomoć i edukaciju dece i mladih, a pogotovo ako je to kroz muzičke projekte. Svih ovih godina, zapravo od kad znam za sebe, muzika me čuva i leči i budi u meni maštu. Daje mi snagu da izdržim svaki novi dan i budem bolja, rastem i razvijam se.”

Lea Davogić, poznata kao Dj Lea, je povodom učešća u donatorskoj kampanji izjavila: „Čula sam za „Muziku nade“ od moje srednjoškolske profesorke kontrapunkta, Biljane Simenović, i zaključila da je najmanje što mogu da im pružim moje znanje i vreme“.

Bojana Stefanović, glumica, prokomentarisala je svoje motive za učešće sledećim rečima: „S puno ljubavi sam se pridružila donatorskoj kampanji. Sva deca zaslužuju da im se pruži šansa da svoj dar mogu da razvijaju i da cvetaju zajedno sa njim. Muzika je neodvojivi deo našeg života, neophodno je omogućiti jednake šanse svakom detetu da kroz muziku oplemenjuje svoj život.“

Program „Muzika nade“ ima za cilj da kroz muziku, najhumanijim i najlepšim načinom komunikacije, poveže decu iz socijalno ugroženih porodica i decu u rasejanju sa njihovim vršnjacima iz redovnog školskog i muzičkog obrazovanja, i vrati njima i njihovim porodicama veru u ljubav, poštovanje, redovno školovanje, jednakost – veru u život.

Tagovi:

Pročitajte još: