”BUDIMO BEZBEDNI” ZA UČENIKE SA POSEBNIM POTREBAMA U ZEMUNU

Pod pokroviteljstvom Sekretarijata za socijalnu zaštitu, a u organizaciji Udruženja ”Budimo bezbedni”, za učenike škole ”Veljko Ramadanović”, ali i za njihove drugarice i drugare iz OŠ ”Radivoj Popović” i OŠ ”Sava Jovanović Sirogojno” organizovali su javnu tribinu o bezbednosti u saobraćaju. Ove tri škole pohađaju đaci sa posebnim potrebama, sa oštećenjem vida, sluha, intelektualnim teškoćama i autističnim spektrom.

Na tribini su učestvovali predsednik Skupštine GO Zemun Miroslav Gajić, sekretarka za socijalnu zaštitu Grada Beograda Aleksandra Čamagić, pukovnik Saobraćajne policije Zlatko Belencan, savetnik direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije Milan Ilić i predsednica Udruženja ”Budimo bezbedni” Dea Đurđević.

”Želja nam je da razgovaramo o problemima sa kojima se susreću učenici, roditelji i profesori. Cilj tribine je da u hodu rešavamo sve probleme koje od njih čujemo. Do sada smo obišli sve srednje škole u Zemunu i zajedno sa opštinskim Savetom za bezbednost saobraćaja na putevima GO Zemun, zapravo nastavili ono što u kontinuitetu radimo doprinoseći opštoj bezbednosti svih učesnika u saobraćaju”, rekao je Gajić.

Učenici su iskoristili prisustvo stručnjaka iz ove oblasti da ih upoznaju sa svojim potrebama kako bi se bezbedno kretali ulicama. Posebno su ukazali na nedostatke u vertikalnoj i horizontalnoj saobraćajnoj signalizaciji koja bi trebalo da bude prilagođena njihovim potrebama, kao i na nemar učesnika u saobraćaju.

Gradska opština Zemun je jedna od četiri opštine u Srbiji u kojima se sprovodi ovaj preventivni program. Predsednica udruženja ”Budimo bezbedni” Dea Đurđević obećala je učenicima da će sve njihove primedbe i sugestije preneti onima koji mogu da utiču na donošenje odluka koje će direktno pomoći da se unapredi saobraćajna kultura.

Tagovi:

Pročitajte još: