ČAK ČETIRI PREOKRETA U KVIZU: Zemunac pokazao znanje u Mozaiku

Ivan Petrović iz Kragujevca, pobednik prethodne emisije kviza Mozaik, u današnjoj 33. epizodi na crvenoj poziciji dočekao je plavog takmičara Bojana Kordu iz Zemuna, studenta Matematičkog fakulteta. Njemu je ovo prvo učešće u kvizu ikada. To može da bude razlog zašto nije pokazao sve znanje u matematikoj igri Nizovi koja se završila sa tri poena prednosti za Ivana.

mozaik
FOTO: KURIR TV

U drugoj igri Daj mi slovo poeni su ponovo otišli Ivanu, jer je predložio reč od više slova. Sa 16 novih bodova, uvećao je prednost na 26.

mozaik
FOTO: KURIR TV

Abakus, igra račinice, donela je nerešen rezultat, tako da je stanje na listi ostalo nepromenjeno: 31 za Ivana i 12 za Bojana. Četvrta igra Štafeta, gde takmičar reč počinje poslednjim slovom prethodno zadate reči, pobedu je odneo Bojan jer je Ivan ponovio reč „augmentativ“. Bojanu su otišli Ivanovi poeni, tako da je sa 21 novim bodom promenio stanje na tabeli i prešao u vođstvo.

mozaik
FOTO: KURIR TV

U petu igru Magelan ušli su sa 31 poenom za crvenog i 33 poena za plavog takmičara. Putovanje po svetu krenulo je sa Ostrva Vis, krenulo se na istok, a mešavina geografije i opšte kulture Ivanu je donela čak 28 poena, dok je Bojan, birajući sever zbog podrške Crvenoj zvezdi stekao tek osam poena. Ukupan rezultat opet je preokrenut u korist Ivana, 59 naspram 41.

U šestoj igri Do vrha, takmičar na crvenoj poziciji je trebalo da poveže poznata imena Italijana sa njihovim zanimanjem, što mu je donelo tek 4 poena. Bojan je trebalo da poveže imena tenisera sa republika iz kojih dolaze i uspeo je da dođe do vrha sa 30 poena i opet preokrene rezultat tako da povede.

Pred sedmu igru Kurir stanje na tabeli bilo je 63 poena za Ivana i 71 za Bojana.

Međutim, u ovoj igri asocijacija Ivan je bio bolji i opet je promenio rezultat. Na kraju kviza izašao je kao pobednik sa samo četiri poena prednosti.

Ako znate „sve i svašta“, brzo reagujete i izuzetno ste spretni, postanite učesnik Mozaika klikom na ovaj link. Podsećamo, drugoplasirani osvaja nagradu u vrednosti od 100.000 dinara i nagradno putovanje, a pobednik 300.000 dinara i nagradno putovanje.

Tagovi:

Pročitajte još: