Čak i na Galenici KIRIJA IDE OD 500 DO 700 EVRA!

Samo do pre godinu dana bilo je uobičajeno iznajmiti garsonjeru ili manji stan u Beogradu za od 150, 200 pa do 300 evra za one malo bolje lokacije i opremljenost. U ovom trenutku za ove prve dve sume nije moguće iznajmiti ništa, a za 300 evra skoro ništa – tek po neki stančić na dalekoj periferiji skromne kvadrature i tugaljivog izgleda.

Istražili smo šta se u oglasima u ovom trentutku nudi za do 300 evra i evo kakva je situacija.

Za početak, ako vas i privuče neka pristojna cena, ponovo dobro pogledajte – u mnogim slučajevima tu se radi se o cenama onih stanova koji se izdaju po principu „stan na dan“. A posle tog razočaranja, sledi novi hladni tuš…

Stančić od 18 kvadrata 280 evra

Koliko su cene stanova za iznajmljivanje otišle dođavola, možda najbolje ilustruju primeri na koje smo naišli tragajući po oglasima za stanovima do 300 evra mesečne kirije.

Stan površine 18 metara kvadratnih, ako se ta soba može nazvati stanom, izdaje se na Karaburmi za čak 280 evra! Garsonjera, koja je praktično sasvim mala soba, nalazi se na prvom spratu, a pored kreveta poseduje i televizor, kao i kupatilo. Sugurno da je mnogima enigma kako je i ovo uopšte uspelo da stane, ali ono što bi bila njegova jedina prednost, jeste to da u ovu cenu ulaze i troškovi komunalija.

Stanovi u Galenici od 500 do 700 evra!

Koliko su cene stanova, i to i na periferiji, otišle u nebesa dokaz je i sledeći oglas. Naime, za jedan stan od 45 kvadrata u Galenici, naselju iza Zemuna, ka Zemun polju, potrebno je izdvojiti 650 evra!

Stan ima dnevnu, spavaću sobu, kuhinju i terasu pritom je sve novo, ali kada u obzir uzmemo udaljenost od grada i površinu stana, ovo je svakao previše. Ako pogledate i druge oglase, možete videti da je sada prosečna cena stana u Galenici između 500 i 700 evra! Ovo je posle onog primera stana u Krnjači od oko 40 kvadrata, a koji se takođe izdaje za 700 evra, novi šok! Krnjača je bar bliže centru, treba samo preči Pančevački most.

Tagovi:

Pročitajte još: