Pretraga
Close this search box.

Četvorica osumnjučenih za učešće u ubistvu u Zemunu se brane ćutanjem, Tužilaštvo traži pritvor

Više javno tužilaštvo u Beogradu danas je pokrenulo istragu protiv četvorice osumnjičenih za učešće u ubistvu 31-godišnjeg M. J. 21. juna ove godine u Zemunu.

Osumnjičenima Goranu M. (26), Darku K. (26), Igoru G. (33) i Zoranu J. (26) na teret se stavlja krivično delo teško ubistvo na podmukao način u saizvršilaštvu, saopšteno je iz tog tužilaštva. Svi osumnjičeni su se na saslušanju branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenima odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke, da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu, kao i jer je za krivično delo koje im se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko 10 godina, a način izvršenja ili težina posledice su doveli do uznemirenja javnosti, koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, a Goranu M. i zbog opasnosti od bekstva.

Oni se sumnjiče da su u više navrata pratili i opservirali J.M, a 21. juna se G. M. maskirao u dostavlača hrane, motorom prišao do oštećenog i iz vatrenog oružja u njega ispalio više metaka, usmrtivši ga.

Nakon toga je pobegao motociklom sa lica mesta.

Tagovi:

Pročitajte još: