Pretraga
Close this search box.

„Čistoća” i sutra nastavlja akciju suzbijanja odraslih formi komaraca u Zemunu

Ukoliko vremenski uslovi budu povoljni, ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP-a „Gradska čistoća” Beograd će i tokom sutrašnjeg dana sprovoditi akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima sa zemlje i vode.

Ekipe „Čistoće” suzbijaće komarce u utorak, 18. juna, od 18 časova do ponoći, a akcijom će biti obuhvaćeni sledeći lokaliteti: obala Dunava, naselje 13. maj, Pregrevica, nasip od Pančevačkog mosta ka Crvenki, Jojkićev dunavac, naselje Crvenka, Put za Staru Borču, Stara Borča, kanali u Milutina Borisavljevića, groblje Mali Zbeg, jezero Veliko blato, Ovčanski sebeš, nasip od Pančevačkog mosta ka Malom raju, Put za Ovču, naselja Mali raj, Azilantski centar, Kotež, Popova bara, Ovča, Mali Zbeg, Padinska skela, Borča pretok, Braća Marić, Mali raj, Grga Andrijanović, Sava Kovačević, Partizanski blok i Borča.

Preparati koje ekipe JKP „Gradska čistoća” koriste za tretman suzbijanja komaraca registrovani su od Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisani u Privremenu listu biocidnih proizvoda, tako da građani nemaju razloga za strah.

Iz preduzeća apeluju na sugrađane da omoguće nesmetan rad ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Ekipe „Gradske čistoće” nastaviće da sprovode akcije suzbijanja komaraca i u narednim danima ukoliko to dozvole vremenske prilike.

Ukoliko građani primete povećanu brojnost komaraca na određenom lokalitetu, o tome mogu da obaveste Servisni centar Grada Beograda na broj telefona 11-0-11 radnim danima od 7 do 22 sata i subotom od 8 do 14 sati.

Tagovi:

Pročitajte još: