„ČITAV SVET DA VAS BRANI, VI STE SAMO TAKOZVANI!“ Baja Mali Knindža održao koncert godine u Zemunu

Narodni pevač Baja Mali Knindža održao je spektakularni koncert u Zemunu

Baja Mali Knindža je pred nekoliko hiljada ljudi održao koncert za pamćenje, a publika je tri sata uglas pevala sa krajiškim pevačem.

U dvorištu Svečane sale Simona, Baja je atmosferu doveo do usijanja pesmom „Pevaj Srbijo“, a Knindža je u pesmu o Kosovu i Metohiji ubacio novi stih.

„Čitav svet da vas brani,

vi ste samo takozvani!

Istina vas ubija –

Kosovo je Srbija!“

Baja Mali Knindža je standardno nastup počeo pesmom „Ptico moja beli labude“, a nove pesme u repertoaru su mu „Krv nije voda“, kao i hit grupe Minđušari (njegov sadašnji bend) „Knin, sestro, Knin“, obe sa početka pevačeve karijere

Na nastupu je bilo nekoliko uglednih advokata, ali i poznatih političara.

Baja je koncert završio pesmom „Arija nebeska“, kada je masa skakala dok je pevač „grmeo“ čuveni refren – Ajde sa mnom na Manjaču!

Dok veliki broj pevača živi isključivo od skandala i valja se po estradnom blatu, Baja Mali Knindža je sa narodom. Nedavno je bilo pokušaja od jedne od takvih estradnih „zvezda“ da Baju uvuče u „raspravu“, ali krajiški pevač nije želeo čak ni da odgovara na gluposti.

Možda je ovo najbolji odgovor estradnoj baruštini, ali i domaći zadatak kolegama.

Zlonamerni će reći da se radi samo o srbovanju. Pa gospodo, izvolite i vi! Mnogi su pokušali da srbuju u muzici, ali nisu bili uspešni kao Mirko Pajčin Baja. Falilo im je iskrenosti, ali i kvaliteta.

Sa druge strane, Baja Mali Knindža sprema reprizu u Zemunu u septembru, a malo patriotizma ne može da škodi. A može i malo više… 

Blic

Tagovi:

Pročitajte još: