“ČLANICA EU BAŠTINI NACISTIČKE IDEJE” Kovačević oštro reagovao na skandaloznu zabranu Vučiću da zapali sveću u Jasenovcu

Predsednik opštine Zemun i funkcioner Srpske napredne stranke Gavrilo Kovačević oštro je reagovao na skandaloznu zabranu Hrvatske da Vučić privatno poseti Jasenovac.

Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću hrvatske vlasti zabranile su privatnu posetu Jasenovcu.

Kako je naveo Kovačević, Hrvatima najviše smeta jaka Srbija i zbog te činjenice uporno pokušavaju da unize našu državu kao i da sputaju Vučića u daljem razvoju naše zemlje.

– Skandalozno je što je članica Evropske unije zabranila posetu predsedniku Vučiću jednom od najvećih simbola stradanja srpskog naroda. Ovom odlukom Hrvatska pokazuje da kao članica EU baštini nacističke ideje koje i zločine koje je počinila NDH kao Hitlerova ekspozitura – rekao je Kovačević.

On je objasnio da je ovo zastrašujuća odluka jedne države.

– Nečuveno je da se ovo desi nakon Drugog svetskog rata. Neverovatno je da neko pomisli da polaganje cveća i odavanje počasti srpskim žrtvama predstavlja “izazivanje haosa”. Predsednikova jedina namera bila je da zapali sveću na svetom mestu na kom su ubijene stotine hiljada Srba – rekao je on.

On je dodao da je opštepoznato da su hrvatske ustaše, prema izveštajima nezavisnih komisija, od 1941. do 1945. godine ubile 700.000 Srba, Jevreja i Roma, a logor je bio mesto masovnih stradanja žena i dece

– Ne možemo izbrisati istoriju, a Hrvatska to pokušava da učini ovom skandaloznom odlukom. Srbija je uvek bila na pravoj strani istorije i nikada neće sebi dozvoliti da učini istu stvar kao naše komšije. Ovakvi udarci nas samo čine jačim – objašnjava Kovačević.

Komentarišući dalje ovu odluku, predsednik opštine Zemun kaže da Hrvate boli to što Srbiju vodi predsednik koji neće nikome da ćuti.

– Smeta im što je na čelu naše zemlje Aleksandar Vučić, a ne Boris Tadić koji im se izvinjavao zbog “srpskih zločina”. Boli ih što je Srbija, po poslednjem izveštaju Evropske komisije ekonomski najuspešnija zemlja Evrope. Smeta im to što će privreda Srbije rasti brže nego Evropska unija i evrozona sa rastom od 3,4 posto u ovoj godini i od 3,8 u 2023. Dok se EU predviđa stopa rasta u 2022. i 2023. godini od 2,7 posto, odnosno 2,3 odsto. To nisu naši podaci, već zvanični podaci Evropske unije I Brisela – podvlači Kovačević.

On je naveo da ova prljava kampanja protiv Aleksandra Vučiča ni malo ne čudi, sa obzirom da je naša država izložena najvećim pritiscima u modernoj istoriji, jer je jedina evropska zemlja koja nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji.

– Dok god Hrvati na najbrutalniji način napadaju i vređaju predsednika Srbije, to je pokazatelj da je naša zemlja na pravom putu – zaključio je predsednik GO Zemun Gavrilo Kovačević.

Tagovi:

Pročitajte još: