ČUDNA SMRT U KOVID BOLNICI U BATAJNICI! Ruke mu pocrnele za nekoliko minuta, naložena obdukcija

Direktorka kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević navodi da je nakon smrti muškarca (46) koji je preminuo neposredno nakon prijema prvi put zatražila da se uradi sudska obdukcija.

Adžić Vukičevićeva je naglasila da je to slučaj koji je zaposlene u kovid bolnici Batajnica veoma uznemirio tokom prošle nedelje.

– Radi se o jednom mladom čoveku koji je prve simptome dobio u nedelju. Simptomi su bili kao i kod svih drugih bolesnika – povišena temperatura i bolovi u mišićima. On je registrovan u kovid ambulanti u Zemunu kao lakši slučaj – rekla je Adžić Vukičević za RTS.

Ističe da je do rapidnog pogoršanja njegovog zdravstvenog stanja došlo tri dana posle toga.

U sredu na četvrtak kad se javio u prijemno-trijažni centar bio je toliko narušenog opšteg stanja da je došao praktično iz kreveta u šortsu i majici. Odmah je primljen u našu bolnicu. To je bilo u ranim jutarnjim satima. Dečko je imao potpuno normalan snimak pluća i potpuno uredan EKG zapis i urednu laboratoriju osim nešto povišenog nivoa hemoglobina i ono što je za brigu bilo to je da nismo mogli da nađemo nijedan palpabilan puls – objasnila je Adžić Vukičevićeva.

Nekoliko minuta nakon toga, kako je rekla, ruke su mu pocrnele i prebačen je u jedinicu intenzivnog lečenja.

Odmah je započeta reanimacija koja je trajala 52 minuta i on je preminuo. Ja sam zamolila kolege iz radiološke službe da se preminulom pacijentu uradi skener koji je pokazao difuzne trombove od glave, pluća, stomaka, gornjih i donjih ekstremiteta. Prvi put sam od kada radi kovid bolnica u Batajnici za ovih 15 meseci naložila da se uradi sudska obdukcija – naglasila je doktorka.

 

 

Tagovi:

Pročitajte još: