DAN 224. CENTRA ZA ELEKTRONSKA DEJSTVA U ZEMUNU

Pripadnici jedinica Vojske Srbije za elektronska dejstva, kao i 224. Centra za elektronska dejstva prigodnom svečanošću obeležili su svoj dan-11. novembar. Na centralnoj svečanosti u kasarni ”Radovan Medić” u Zemunu, 10. novembra prisustvovali su član Veća GO Zemun Dragan Matijević, predstavnici državnih organa i komadanti drugih brigada i centara Vojske Srbije.

Domaćin svečanosti komandant 224. Centra pukovnik Veselin Jelovac, upoznao je prisutne sa rezultatima pripadnika Jedinice. Svečanost je bila prilika da se najboljim operativcima uruče nagrade i priznanja. U umetničkom delu programa nastupio je ansambl Ministarstva odbrane ”Stanislav Binički”.

Dan roda jedinice za elektronska dejstva obeležava se u znak sećanja na 11. novembar 1946. godine kada je formirana prva radio-izviđačka četa Jugoslovenske armije. Koristeći sopstvena i iskustva stranih vojski, tokom godina su ubrzano razvijane radio-izviđačke jedinice da bi 1956. u armijskim oblastima bile formirani radio-izviđački bataljoni, a naredne godine i radio-izviđački centar Generalštaba.

Tagovi:

Pročitajte još: