DAN KBC ”ZEMUN”

Značajan jubilej, 238. godina postojanja i rada, najstarija bolnička ustanova na Balkanu -Kliničko bolnički centar ”Zemun” obeležava kao moderna i po zahtevnim standardima organizovana i opremljena zdravstvena ustanova, jedna od najsavremenijih u prekosavskom regionu.

U klinikama za hirurgiju i internu medicinu, kao i u četiri bolnice: za ginekologiju i akušerstvo, pedijatriju, onkologiju i neurologiju na najsavremenijoj opremi dijagnostikuju se sva poznata oboljenja i pruža nega u 620 bolničkih postelja za stacionarno lečenje.

KBC ”Zemun” je nastavna baza – katedara za hirurgiju, internu medicinu i ORL Medicinskog fakulteta u Beogradu, kao i visoke strukovne škole.

Zapošljava najstručniji kadar, osavremenjuje metode lečenja u skladu sa najvišim svetskim dostignućima i proširuje postojeće prostorne kapacitete. Samo u 2021. godini za novih 2.500 kvadrata u kojima će se smestiti Centar za vantelesnu oplodnju, dnevna bolnica, onkologija i Centar za dijalizu.

Među 12 specijalizovanih službi, radiološka dijagnostika opremljena skenerima, magnetnom rezonancom i hiperbaričnom komorom, u kojoj rade najbolji stručnjaci, čini je srcem zdravstvenog sistema Republike Srbije.

Za njom ne zaostaje ni Služba za transfuziologiju, s kojom Gradska opština Zemun realizuje više akcija dobrovoljnog davanja krvi.

KBC ”Zemun” je dao poseban doprinos u borbi protiv pandemije kovida 19, radeći u protekle dve godine uglavnom u ”kovid režimu” i zbrinuvši na hiljade pacijenata.

Tagovi:

Pročitajte još: