Danas počinje obnova uništenog igrališta na uglu Krajiške i Kupreške ulice u Zemunu!

OBNOVA dečjeg igrališta na uglu zemunskih ulica Krajiške i Kupreške, gde je u septembru 2021. uleteo gradski autobus na liniji 45 i uništio gotovo sav mobilijar, počinje danas. Prema rečima predsednika GO Zemun Gavrila Kovačevića, ova lokalna samouprava uradila je projekat kompletne rekonstrukcije kutka za mališane.

Iako je u saobraćajnoj nezgodi uništen gotovo sav mobilijar za igru, roditelji su i posle incidenta nastavili da ovde dovode decu, uz obrazloženje da u blizini nemaju nijedno igralište gde bi se njihovi mališani zabavili. Polomljeni su tobogan, penjalica, klacaklica. Takođe, podloga je potpuno deformisana a kocke su na nekim delovima povađene i stoje sa strane. U GO Zemun poručuju da će posle obnove, koja bi trebalo da traje oko dve nedelje, ovo igralište biti bezbednije i funkcionalnije.

– Projekat rekonstrukcije urađen je po standardima i uslovima koje propisuje JKP „Zelenilo Beograd“ – objašnjava Kovačević za naš list.

– To znači da će biti postavljeni novi mobilijar i zaštitna ograda. Takođe, stavićemo i novu podlogu, a održavanje igrališta na uglu Krajiške i Kupreške biće povereno gradskim komunalnim preduzećima.

 

 

Tagovi:

Pročitajte još: