Danas u Zemunu suzbijanje krpelja

JKP „Gradska čistoća” Beograd, Sektor ekologije i unapređenja životne sredine, sprovešće u utorak 25. maja mera kontrole i smanjenja populacije krpelja na javnim površinama na teritoriji grada Beograda, saopšteno je iz ovog gradskog preduzeća.

Akcijom suzbijanja krpelja, koja će se sprovoditi od 10 do 15 časova, biće obuhvaćene sledeće javne zelene površine: Ušće sa priobaljem i okolnim parkovima, Zemunski park, potez priobalja.

Za potrebe mera kontrole brojnosti krpelja, na teritoriji grada Beograda biće angažovane stručne ekipe JKP „Gradska čistoća” Beograd, Sektora ekologije i unapređenja životne sredine.

Tretman će se sprovesti ukoliko vremenske prilike to dozvole. Koristiće se preparat koji je registrovan od Ministarstava za zaštitu životne sredine i koji je upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda. Preparat će se koristi prema uputstvu proizvođača. Tretmani će se sprovesti IGEBA LV 15M raspršivačima i leđnim atomizerima.

Iz ovog preduzeća apeluju na građane da omoguće nesmetan rad, kao i na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja tretmana

Tagovi:

Pročitajte još: