DELEGACIJA AMBASADE FRANCUSKE U POSETI ZEMUNU

Delegacija ambasade Republike Francuske posetila je 5. jula Gradsku opštinu Zemun. Goste iz prijateljske zemlje, ambasadora Francuske Pjera Košara, direktora Francuskog instituta Stanislasa Pjera i njegovog zamenika Franka Hidinga primio je predsednik GO Zemun Gavrilo Kovačević. Susretu je prisustvovao i direktor Zemunske gimnazije Miloš Bjelanović.

Opština Zemun neguje prijateljske odnose sa pariskom opštinom Pito, aplicirala je na konkurs za projekte ambasade Republike Francuske ”Ekoopštine”, u nekoliko škola se izučava francuski jezik, te je tema susreta bila produbljivanje bliskih i prijateljskih veza između dveju zemalja i na lokalnom nivou.

Predsednik opštine Zemun Gavrilo Kovačević upoznao je visoku delegaciju Francuske sa infrastrukturnim projektima i aktivnostima na unapređenju turističke ponude Zemuna, među kojima je posebno istakao prirodne odlike Velikog ratnog ostrva i napore da se ono učini dostupnijim građanima uz očuvanje jedinstvenog prirodnog bogatstva koje ga krasi.

Ambasador Pjer Košar predložio je konkretne korake u pravcu unapređenja saradnje organizacijom francuskih kulturnih i edukativnih programa u Zemunu i pozvao svog domaćina, predsednika Zemunske opštine Gavrila Kovačevića na svečani prijem povodom državnog praznika Francuske 14. jula.

Tagovi:

Pročitajte još: