DIREKTORU ZEMUNSKE GIMNAZIJE URUČENA SVETOSAVSKA NAGRADA

Ovogodišnji dobitnik prestižne Svetosavske nagrade za posebno zalaganje i doprinos u domenu profesionalnog javnog delovanja, zastupanja i promovisanja delatnosti Zemunske gimnazije u domaćem i međunarodnom okviru, kako piše u obrazloženju ove dragocene povelje je direktor Miloš Bjelanović.

Priznanje direktoru Zemunske Gimnazije je na Savindan u Vladi Republike Srbije uručio ministar prosvete Branko Ružić.

Ove godine je Komisija resornog ministarstva imala izuzetno težak zadatak da između rekordnih 180 predloga za izvanredne rezultate u obrazovanju i vaspitanju izabere 34 najzaslužnijih pojedinaca i ustanova.

Svetosavska nagrada Milošu Bjelanoviću je i priznanje za kolektiv jedne od najvećih i najstarijih gimnazija u Srbiji, čiji je i sam učenik bio, a potom i nastavnik, da bi već četrnaestu godinu na njenom čelu ovu ustanovu vrlo uspešno vodio ka ostvarenju izuzetnih rezultata na polju obrazovanja i vaspitanja.

Generacije uspešnih ljudi u svetu nauke, umetnosti i društvenog angažmana izlaze iz klupa Zemunske gimnazije, čime se u svakoj prilici diče.

Tokom direktorskog mandata Miloša Bjelanovića, a 140 godina posle izgradnje, Zemunska gimnazija, utvrđena za kulturno dobro 1997. godine, kompletno je rekonstruisana, adaptirana i sanirana.

Preko projekta Susreti gimnazija Evrope i brojne realizovane ERAZMUS + programe, Zemunska gimnazija je uspostavila blisku i redovnu saradnju sa Srpskom gimnazijom ”Nikola Tesla” iz Budimpešte, a razmenjuje metodološka iskustva i prakse sa mnogima u regionu.

Pregalaštvo Miloša Bjelanovića ranije je nagrađeno Zahvalnicom patrijarha srpskog Gospodina Porfirija, Sretenjskim ordenom drugog stepena kojim ga je odlikovao predsednik Republike Srbije, Poveljom za građanske zasluge sa medaljom Gradske opštine Zemun, Vukovom poveljom Vukovog pedagoškog sabora.

Bjelanović je i član Upravnog odbora Društva direktora Srbije, a Zemunska gimnazija čest domaćin susretanja na temu unapređenja kvaliteta rada ovih obrazovnih ustanova.

Tagovi:

Pročitajte još: