ĐACI IZ FRANCUSKE U ZEMUNU

Nastavnici, učenici i njihovi roditelji iz Osnovne škole ”Svetislav Golubović Mitraljeta” domaćini su 18 francuskih učenika i dva nastavnika koji u Batajnici borave od 17. do 24. februara.

Na svečanom dočeku u Osnovnoj školi ”Branko Radičević”, koja je ustupila domaćinima svoj prostor, jer se u njihovoj školi obavljaju građevinski radovi, prisustvovao je član Veća Gradske opštine Zemun Boško Radovanović.

Obraćajući se dragim gostima direktor OŠ ”Svetislav Golubović Mitraljeta” Igor Vojnović je istakao da će Batajničani dati sve od sebe da đaci iz Francuske uživaju u gostoprimstvu.

”Sa svojim domaćinima, između ostalog, posetiće Hram Svetog Save, Teslin muzej, Muzej Jugoslavije, beogradski Hajd park, Kalemegdan, Skadarliju, a biće dosta vremena i za igru i druženje. Siguran sam da će biti uspostavljena neka nova prijateljstva i da će u svoju zemlju odneti lepe uspomene na nove prijatelje iz Batajnice”, rekao je direktor OŠ ”Svetislav Golubović Mitraljeta” Igor Vojnović.

Saradnja između OŠ ”Svetislav Golubović Mitraljeta” i Kolež Vobon iz francuskog grada Belfor plod je saradnje nastavnica engleskog jezika, Ivane Pušice i Delfine Tomčić na Erazmus+ konferenciji koja je održana 2019. godine u Dižonu.

Kolež Vobon je prošle godine aplicirao za sredstva iz evropskih fondova, uz pomoć kojih realizuje projekte kratkoročne mobilnosti za učenike i nastavnike kako bi upoznali nove kulture.

Tagovi:

Pročitajte još: