Đaci ponavljači: Najviše ih je na opštini Zemun!

Broj učenika srednjih škola koji će ponavljati razred porastao je u toku ove školske godine u odnosu na prethodnu, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku. Naime, u školskoj 2021/22. godini u Srbiji je bilo 1240 ponavljača, dok je ove godine ta cifra porasla na 1426.

U tekućoj školskoj godini najviše ponavljača ide u škole u Vojvodini, njih 561. Zatim sledi Beograd sa 392 učenika koji neće napredovati u sledeći razred, a najviše ih je na teritoriji Zemuna.

Na teritoriji Grada Beograda najveći procenat đaka ponavljača nalazi se u Zemunu, gde je ove godine njih 84. Ipak, u Grockoj nijedan đak neće ponovo učiti gradivo istog razreda.

Prethodne godine situacija se pomalo razlikovala. Vojvodina je takođe prednjačila sa brojem ponavljača, ali je cifra iznosila 488, što je ukupno 73 đaka više nego lani. U Beogradu je tada bilo 358 učenika koji su ponovili razred.

Opština u kojoj prošle godine nije bilo ponavljača je Barajevo, iako se ove godine i tu našao jedan đak koji će ponoviti razred. Zemun je i dalje prednjačio sa 70 ponavljača, dok je Grocka koja je ove godine zabeležila najveći uspeh, tada imala 4 đaka koji su ponovili razred.

Tagovi:

Pročitajte još: