Pretraga
Close this search box.

Do koliko novca su studenti spremni da plate stan u Zemunu?

Nekada su pristojan stan mogli da iznajme za 150 evra, dok je sada ta cena u startu 300

Period odmora je prošao, đaci su se vratili u klupe, a uskoro će početi i nova fakultetska godina. Stoga, ne čudi što u grupama za iznajmljivanje, ima više onih koji traže, nego što nude nekretninu.

Mahom su u pitanju studenti, koji po prvi put dolaze, ili se pak vraćaju od 1. oktobra u prestonicu. Koje su to lokacije najtraženije i koliko su Srbi spremni da ih plate?

„Moramo potpisati ugovor“

Momak i devojka iz Crne Gore traže stan na godinu dana, a kako navode, zbog crnogorskog državljanstva moraju da budu prijavljeni.

– Potreban jednosoban stan ( sa odvojenom spavaćom sobom) za momka i mene. Studenti smo, pored toga radimo i jedno i drugo. Ostali bi godinu dana. Bitno nam je da stan liči na nešto, nažalost zbog pojedinih javljanja, primorana sam da napišem ovako nešto. Takođe, zbog crnogorskog državljanstva treba da budemo prijavljeni. Samim tim moramo potpisati ugovor. Lokacije: Mirijevo, Karaburma, Zemun, Banovo brdo – piše u objavi.

Cena koju su spremni da plate: Od 10. oktobra do 450 evra sa troškovima.

Zemun do 200 evra

Za razliku od Voždovca, studenti, ali i zaposleni, spremni su da plate stan u Zemunu do 200 evra. Ipak, cena kvadrata i u ovom delu grada značajno je porasla.

– Krećem u Višu skolu, pa mi je potrebna garsonjera, negde u Zemunu do 200 evra – stoji u jednom od komentara.

– Ćao svima, devojka i ja tražimo jednosoban stan ili garsonjeru. Cena između 200-250 evra. Što se tiče lokacije prednost su Zvezdara i Mirijevo, ako neko izdaje kojim slučajem značilo bi nam da me obavesti, hvala unapred.

Podsetimo, pre pandemije koronavirusa studenti su pristojan stan mogli da nađu i za 150 evra, dok je ta cifra sada u startu 300. Na osnovu objava, stiče se utisak da su toga svesni i sami studenti, pa cifru od 18.000 dinara skoro da niko ni ne spominje.

Tagovi:

Pročitajte još: