DO KRAJA GODINE ZEMUN DOBIJA 150 NOVIH PARKING MESTA

Uprava grada Beograda problem porasta broja automobila rešava kroz brojne projekte, jedan od njih je izgradnja novih parkinga kojom će grad dobiti 2.500 novih parking-mesta.

Gradski urbanista Marko Stojčić rekao je da će za nepune dve godine grad biti bogatiji za 2.500 novih parking-mesta.

– Mi smo krenuli da proširujemo saobraćajnice gde god za to ima prostornih mogućnosti, s druge strane krenuli smo da gradimo parking-mesta gde god postoji opravdana potreba, a ima prostora za tako nešto. Oko 2.500 parking-mesta je ili izgrađeno ili u fazi izgradnje, što je dosta velika brojka za nepune dve godine. Ono što smo mi uradili da dodatno pomognemo i sebi i Beograđanima jeste odluka Privremenog organa pre desetak dana gde smo utvrdili mogućnost da gde god u otvorenim blokovima, to je mahom čitav Novi Beograd, imamo polulegalno parkiranje, da proširujemo ta parking-mesta i da nakon toga uvedemo zonu gde će tu pretplatnu kartu, koja inače košta 500 dinara, moći da kupe samo stanari koji su tu prijavljeni – naveo je Stojčić.

Na Privremenom organu je doneta odluka da od sada sve površine pod vlasništvom Grada ili Republike, mogu da se pretvaraju u parking zone i da više ne mora da se menja plan detaljne regulacije, što je obično trajalo preko godinu dana. Šapić je podsetio da je najveći problem bio upravo problem imovine te da je, došavši na mesto gradonačelnika, najpre postavio pitanje da li je to moguće sprovesti te da se uz preveru sa resornim službama ispostavilo da je to moguće.

– Ovom odlukom možemo ozbiljno da rešimo problem parkiranja, jer ćemo rezidente da favorizujemo. Očekujem da ćemo u sledećem periodu u značajnoj meri da uvodimo zone širom Beograda i da će ljudi biti zadovoljni – rekao je on.

Podzemna garaža ispred hale „Pinki” donosi oko 150 parking-mesta u samom centru Zemuna.

Tagovi:

Pročitajte još: