Dobra klopa i pogled na Dunav: Počeo „Street food festival“ u Zemunu

Trodnevna manifestacija „Street food festival” počinje danas, a posetioci će imati priliku da probaju napolitanske pice, beogradske knedle, američke sendviče, meksičke i japanske specijalitete…

Prvi ovogodišnji „Street food festival” održaće se od danas do 4. juna na Zemunskom keju gde će se predstaviti više od 15 učesnika, predstavnika poznatih gradskih gastro brendova. Zemunski kej će tokom tri festivalska dana još jednom postati pozornica svetskih kuhinja na otvorenom. Na licu mesta pripremaće se sveži, zdravi i kvalitetni specijaliteti, a posetioci će imati prilike da uživaju u sjajnoj „uličnoj hrani”, dobroj muzici i čarobnom pogledu na Dunav. Festival će ponuditi posetiocima uživanje u ukusima autentičnog američkog burgera, korn doga i sočnim američkim sendvičima, kao i specijalitetima kineske i japanske kuhinje, pravim napolitanskim picama, čuvenim beogradskim knedlama, italijanskim ručno rađenim pastama, domaćim kobasicama, specijalitetu nastalom fuzijom meksičke i japanske kuhinje suširitu…

Uz podršku gradske di-džej scene, Zemunski kej će tokom predstojećeg vikenda postati idealna lokacija za druženje i uživanje uz spoj hrane i muzike. Upriličeno je i nekoliko zona za opuštanje, smeštenih u posebne ambijentalne celine u kojima tokom celog dana posetioci mogu provoditi kvalitetno vreme sa prijateljima ili porodicom pod raskošnim krošnjama starog drveća.

„Street food festival” posvećen je zaštiti životne sredine, ali ove godine i uz podršku projekta „Svaka limenka se računa” tokom trajanja manifestacije obeležiće se Svetski dan zaštite životne sredine, čime će se festival priključiti inicijativi „International Recycling Tour”, koja se sprovodi treću godinu zaredom u 16 država širom sveta. Na ovaj način skreće se pažnja na značaj zaštite životne sredine, reciklaže, kao i na mogućnost beskonačnog recikliranja aluminijuma, odnosno pakovanja poput aluminijumskih limenki.

Na više različitih punktova biće postavljene kutije za odlaganje iskorišćene aluminijumske ambalaže, promotori sa rančevima u koje je takođe moguće odložiti iskorišćenu limenku biće na licu mesta, a pidželata na kojoj će raditi lokalni umetnici je tu da na kreativan način podseti posetioce na važnost reciklaže radi očuvanja planete Zemlje.

 

Tagovi:

Pročitajte još: